Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés XX. kerület

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag XX. kerület területén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan orvosolja házak ázását. Cégünk beton injektálást hajt végre ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés XX. kerület betoninjektálással

Vízszigetelés XX. kerület - amit ajánlunk

 1. Gyors, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év szakmai tapasztalattal tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb gépek és technológiák a gyors és pénztárcabarát munka megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt rendszert alkalmazza.
 5. Országosan vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását XX. kerület területén

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után bármikor elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés XX. kerület

1. Az 1. műveleti fázis a penészes fal megvágása. Ezt a munkát kifejezetten erre a célra épített, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és továbbítják a talajnedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a résmentes lezárás végett, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen hallatlanul hangsúlyos a kihorganyzó ék használata, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal réseibe is be tud áramlani, és a megkeményedése után ellenállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat XX. kerület

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen érdemes légpórus vakolattal lecserélni, mert ez időtálló módon megóvja a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Sokszor előforduló kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben megjelenő nyílásokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felvinni a felületre, így a kis zugokban és az éleknél is maradéktalanul kialakítható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk az előbbi műveletek befejezését követően a tartós végeredmény végett. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - XX. kerület

Ezt a megoldást kizárólag abban az esetben ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer hátránya, hogy jóllehet belül vizesedés nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mindenekelőtt le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon megszüntethetjük a pince padlózatának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés metódusának meghatározásánál a lenti műszaki paramétereket kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar elvégezhető eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon félbeszakad a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg közönséges meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése XX. kerület területén

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése XX. kerület régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat vált ki. Tetemes problémákat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, miközben télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ilyen esetben azonban már csak halogatjuk a problémát, mert az optikai tuning csak egy átmeneti időszakra tünteti el a tényleges gondokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre. Szükség esetén fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. légpórus vakolat

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség kis méretű pórusokon keresztül kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható változás észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak teherbírása? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása miatt! Ha profi és időtálló megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére XX. kerület területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 107
Tegnapi: 213
Heti: 107
Havi: 3 195
Össz.: 78 466

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos falszigetelés XX. kerület
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »