Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Keresztúridűlő

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Keresztúridűlő övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólag hárítja el házak vizesedését. Cégünk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Keresztúridűlő betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Keresztúridűlő - ezt kínáljuk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes múlttal a szakmában precíziós munka.
 3. A piacon létező legkorszerűbb szerszámok és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Keresztúridűlő környékén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Keresztúridűlő

1. Az első munkafolyamat a penészes fal átvágása. Ezt a lépést külön erre a célra épített, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a kiváló vízszigetelés céljából, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen különösen lényeges a kihorganyzó ék használata, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is behatol, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Keresztúridűlő

Légpórus vakolat Keresztúridűlő

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, így a vakolat nem esik le a falról. A korábban alkalmazott vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez hosszú távon megóvja a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Visszatérő bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén le kell szedni a hiányos vagy nem jól átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben mutatkozó repedéseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ezzel a kis zugokban és a széleken is ideálisan kivitelezhető a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a fent ismertetett műveletek végeztével a hosszú távú végeredmény végett. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Keresztúridűlő

Ezt a megoldást csakis abban az esetben tanácsoljuk, ha kívülről valamiért nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A megközelítés negatívuma, hogy bár belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon megszüntethetjük a pince padlózatának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módjának kiválasztásakor az alábbi mutatókat kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan félbeszakad a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg hétköznapi meszelés is megfelelő. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Keresztúridűlő régiójában

Mivel a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Keresztúridűlő vonzáskörzetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok többnyire egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat idéz elő. Jelentős bonyodalmakat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felmelegszik a burkolat, míg télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ilyen esetben azonban már csak elnapoljuk a problémát, mert a kozmetikázás csak ideig-óráig fedi el a tényleges gondokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, ellenkező esetben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Szükség esetén fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz kapcsolódási helyein sarokerősítő szalagot tanácsos beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. faltisztitás

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kicsiny pórusokon át hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát idéz elő. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több faktor függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható előrelépés észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását teljes egészében mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben az épület teherbíróképessége? Az épület földrengés-erőssége nem csökken a falvágás miatt! Ha profi és időtálló megoldást keres a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Keresztúridűlő területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 188
Tegnapi: 158
Heti: 1 253
Havi: 3 063
Össz.: 78 334

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal javítása Keresztúridűlő
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »