Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Csepel-Rózsadomb

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Csepel-Rózsadomb területén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólagosan szünteti meg garázsok ázását. Vállalatunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

szigetelő injektálás Csepel-Rózsadomb

Vízszigetelés Csepel-Rózsadomb - cégünk jellemzői

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év szakmai tapasztalattal precíziós munka.
 3. Az elérhető legkorszerűbb gépek és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és olcsó munka megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Csepel-Rózsadomb környékén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is konzultálhat velünk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vizszigetelés telefonszám

Falvágással történő szigetelés Csepel-Rózsadomb

1. Az 1. lépés a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet külön ennek érdekében épített, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat többnyire a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és továbbítják a talajnedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a kifogástalan szigetelés céljából, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen különösen jelentőségteljes a kihorganyzó ék bevetése, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal réseibe is behatol, és keménnyé válása után ellenállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Csepel-Rózsadomb

Légpórus vakolat Csepel-Rózsadomb

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, és a falon marad a vakolat. A megszokott vakolatot a nedvesedő helyeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez hosszú távon megóvja a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés feladatával. Gyakori bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a nem teljes vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben mutatkozó hézagokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, ilyen módon a sarkokban és a széleken is profi módon kialakítható a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk az előbbi folyamat befejezését követően a hosszú távú cél végett. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Csepel-Rózsadomb

Ezt a megoldást csakis akkor tanácsoljuk, ha kívülről valamiért nem lehet megközelíteni a pince falát. A módszer hátulütője, hogy ugyan belül vizesedés nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve elháríthatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés technikájának kiválasztásakor a következő viszonyszámokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar végrehajtható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan félbeszakad a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg hagyományos meszelés is megfelelő. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Csepel-Rózsadomb régiójában

Mivel a vályogházak falszerkezete egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Csepel-Rózsadomb régiójában A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő után kettéhasadnak, letöredeznek, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel réseket, problémákat vált ki. Tetemes bonyodalmakat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, miközben télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ilyenkor azonban már csak elnapoljuk a bajt, mert a kozmetikázás csak egy darabig fedi el a tényleges bajokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz csatlakozási helyein élvédőt érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. faltisztitás

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Családi házak utólagos falszigetelése
 • Pince falszigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz pici pórusokon át kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban sokkal nagyobb párát eredményez. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már látványos előrelépés észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület teherbírása? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Amennyiben szakszerű és időtálló megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Csepel-Rózsadomb vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 175
Tegnapi: 158
Heti: 1 240
Havi: 3 050
Össz.: 78 321

Látogatottság növelés
Oldal: Vizes falak belső szigetelése Csepel-Rózsadomb
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »