Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Káposztásmegyer

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Káposztásmegyer övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólag orvosolja pincék vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása végett.

szigetelő injektálás Káposztásmegyer

Nedvesség elleni szigetelés Káposztásmegyer - ajánlatunk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes múlttal a szakmában precíziós munka.
 3. Az elérhető legkorszerűbb berendezések és technológiák a gyors és költséghatékony szolgáltatás végett.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott megoldást választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Káposztásmegyer környékén

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Káposztásmegyer

1. Az 1. lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést külön ennek érdekében tervezett, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek a lábazattal, és szállítják a talajnedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a résmentes lezárás céljából, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően jelentőségteljes a kihorganyzó ék bevetése, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal repedéseibe is benyomul, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Káposztásmegyer

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, így a vakolat nem esik le a falról. A megszokott vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolatra váltani, mivel ez hosszan védi meg a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Rendszeres kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, ki kell bontani a hiányos vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, ilyen módon a szegletekben és a szegélyek mentén is maradéktalanul létrehozható a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk az előbbi lépések lezárása után a tartós cél eléréséhez. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Káposztásmegyer

Ezt a megoldást csakis abban az esetben ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer árnyoldala, hogy bár belül vizesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon megszüntethetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módjának kiválasztásakor a következő szempontokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon félbeszakad a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg szokványos meszelés is megteszi. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Káposztásmegyer régiójában

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Káposztásmegyer vonzáskörzetében A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok többnyire egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez idővel repedéseket, problémákat okoz. Tetemes nehézségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyenkor viszont már csak elodázzuk a bajt, mert a kozmetikázás csak egy darabig rejti el a tényleges hiányosságokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Szükség esetén fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz kapcsolódási helyein sarokerősítő szalagot tanácsos beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. légpórus vakolat

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Családi házak utólagos falszigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Vert fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kicsiny pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban alapvetően nagyobb párát eredményez. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már látványos változás érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e valamennyivel a falak szilárdsága? Az épület földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása következtében! Amennyiben professzionális és végleges megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Káposztásmegyer vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 114
Tegnapi: 158
Heti: 1 179
Havi: 2 989
Össz.: 78 260

Látogatottság növelés
Oldal: Padlószigetelés utólag Káposztásmegyer
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »