Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Gubacsidűlő

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Gubacsidűlő vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan orvosolja pincék nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Gubacsidűlő betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Gubacsidűlő - ajánlatunk

 1. Gyors, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év szakmai háttérrel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legmodernebb gépek és alkalmazott technikák a gyors és megfizethető munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Gubacsidűlő régiójában

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A munka végeztével bármikor a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vizszigetelés telefonszám

Utólagos vízszigetelés falátvágással Gubacsidűlő

1. Az 1. lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a műveletet speciálisan evégett tervezett, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen különösen sokat számít a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal nyílásaiba is behatol, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Gubacsidűlő

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A szokásos vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez hosszú ideig védelmezi a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Visszatérő bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli le kell szedni a hiányos vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben jelentkező repedéseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ezzel a kis zugokban és az éleknél is hibátlanulkifogástalanul megoldható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a korábban leírt műveletek végeztével a tartós cél eléréséhez. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Gubacsidűlő

Ezt a megközelítést csakis akkor tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A megközelítés hátránya, hogy ugyan belül vizesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a meglévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezáltal megszüntethetjük a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának meghatározásánál az alábbi szempontokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan leáll a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg hétköznapi meszelés is elfogadható. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Gubacsidűlő régiójában

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Gubacsidűlő régiójában A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat vált ki. Nem elhanyagolható nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a járólap, miközben januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ekkor viszont már csak elodázzuk a problémát, mert a kozmetikázás csak időszakosan rejti el a tényleges problémákat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, ellenkező esetben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz érintkezési pontjain élvédőt javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A nedvesség apró pórusokon át kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakótérben lényegesen több párát idéz elő. Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Többnyire azt lehet mondani, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos előrelépés észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel a falak teherbírása? A lakóház földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása következtében! Ha szakszerű és végleges megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Gubacsidűlő területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 166
Tegnapi: 158
Heti: 1 231
Havi: 3 041
Össz.: 78 312

Látogatottság növelés
Oldal: Falvizesedés megszüntetése Gubacsidűlő
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »