Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Zöldmál

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Zöldmál övezetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólag hárítja el garázsok vizesedését. Cégünk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Zöldmál betoninjektálással

Vízszigetelés Zöldmál - amit ajánlunk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 20 év szakmai tapasztalattal szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a villámgyors és pénztárcabarát munka érdekében.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Zöldmál övezetében

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is elérhet minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vizszigetelés telefonszám

Utólagos vízszigetelés falátvágással Zöldmál

1. Az első lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést külön erre a célra tervezett, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat többnyire a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a kifogástalan szigetelés céljából, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően fontos a kihorganyzó ék alkalmazása, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal hézagjaiba is behatol, és keménnyé válása után ellenállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Zöldmál

Légpórus vakolat Zöldmál

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, így a vakolat nem esik le a falról. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszan megóvja a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés feladatával. Gyakori bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a hiányos vagy nem jól átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, így a kis zugokban és az éleknél is tökéletesen megoldható a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk a fent ismertetett műveletek lezárása után a tartós végeredmény megvalósításához. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Zöldmál

Ezt a megoldást kizárólag abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése. Az eljárás negatívuma, hogy bár belül beázás nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a meglévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve megszüntethetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés eljárásának előirányzása során a következő viszonyszámokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan elvégezhető módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon abbamarad a vizesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat előállításával könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg szokásos meszelés is megfelelő. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Zöldmál környékén

Mivel a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Zöldmál környékén A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok többnyire egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat eredményez. Komoly problémákat okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, míg januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ilyen esetben azonban már csak elodázzuk a problémát, mert a ráncfelvarrás csak időszakosan fedi el a valódi gondokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha úgy diktálja a szükség fel kell bontani az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. faltisztitás

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Panellakások utólagos vízszigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz apró pórusokon keresztül hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban sokkal több párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több faktor függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már észrevehető javulás észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága? A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása miatt! Amennyiben szakszerű és hosszú távon tartós megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Zöldmál környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 177
Tegnapi: 158
Heti: 1 242
Havi: 3 052
Össz.: 78 323

Látogatottság növelés
Oldal: Vizes falak utólagos szigetelése Zöldmál
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »