Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Lágymányos

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Lágymányos övezetében, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólag hárítja el házak ázását. Cégünk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Lágymányos betoninjektálással

Vízszigetelés Lágymányos - ajánlatunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai tapasztalattal tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb berendezések és technológiák a gyors és olcsó szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Lágymányos régiójában

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Lágymányos

1. Az első lépés a penészes fal megvágása. Ezt a munkát külön evégett gyártott, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a kifogástalan szigetelés érdekében, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rendkívül hangsúlyos a kihorganyzó ék használata, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal repedéseibe is benyomul, és a megkeményedése után tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Lágymányos

Légpórus vakolat Lágymányos

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falban maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken tanácsos légpórus vakolatra váltani, mert ez időtálló módon megóvja a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Sokszor előforduló komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a hiányos vagy nem előírásszerűen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó hézagokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, így a szegletekben és a szegélyek mentén is profi módon megvalósítható az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk a korábban leírt műveletek lezárása után a tartós megoldás végett. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Lágymányos

Ezt a megközelítést csak abban az esetben javasoljuk, ha kívülről valamiért nem lehet megközelíteni a pince falát. A módszer negatívuma, hogy bár belül vizesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon elkerülhetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módjának eldöntésekor az alábbi műszaki paramétereket kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon félbeszakad a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható pontokon esetleg hagyományos meszelés is megfelelő. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Lágymányos területén

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Lágymányos területén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel réseket, problémákat vált ki. Súlyos problémákat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ekkor viszont már csak elnapoljuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig rejti el a tényleges kellemetlenségeket. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz csatlakozási pontjain élvédőt tanácsos beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. faltisztitás

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Társasházak utólagos falszigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Vályogház szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség kis méretű pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban alapvetően több párát eredményez. Időigényes a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos változás észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület teherbírása? A pince földrengés-erőssége nem csökken a fal megvágása miatt! Ha profi és időtálló megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Lágymányos övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 118
Tegnapi: 213
Heti: 118
Havi: 3 206
Össz.: 78 477

Látogatottság növelés
Oldal: Vizes házak utólagos szigetelése Lágymányos
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »