Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Orbánhegy

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Orbánhegy területén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólag orvosolja házak vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Orbánhegy szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Orbánhegy - cégünk jellemzői

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a gyors és költséghatékony szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott rendszert választja.
 5. Országosan vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Orbánhegy régiójában

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor elérhet minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással Orbánhegy

1. Az első munkafolyamat a penészes fal megvágása. Ezt a lépést külön ehhez tervezett, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és közvetítik a talajnedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a kifogástalan szigetelés érdekében, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen hallatlanul sokat számít a kihorganyzó ék alkalmazása, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal repedéseibe is bekerül, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Orbánhegy

Légpórus vakolat Orbánhegy

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen érdemes légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez sokáig védelmezi a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés feladatával. Sokszor előforduló problémák a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a nem teljes vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben kialakult réseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ezzel a szegletekben és a széleken is tökéletesen kivitelezhető a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk az előbbi lépések lezárása után a tartós megoldás eléréséhez. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Orbánhegy

Ezt a megoldást csupán abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamiért nem lehet megközelíteni a pince falát. Az eljárás negatívuma, hogy jóllehet belül beázás nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni a meglévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon feltartóztathatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés technikájának előirányzása során a következő faktorokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás gyorsan végrehajtható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan véget ér a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg közönséges meszelés is elfogadható. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Orbánhegy régiójában

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Orbánhegy övezetében A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat vált ki. Tetemes kellemetlenségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyen esetben azonban már csak halogatjuk a bajt, mert az optikai tuning csak ideig-óráig tünteti el a valódi problémákat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz érintkezési pontjain sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. légpórus vakolat

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Panellakások utólagos szigetelése
 • Pince szigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kicsiny pórusokon keresztül hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben sokkal több párát idéz elő. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már észrevehető javulás érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben a falak teherbíróképessége? A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a falvágás következtében! Amennyiben szakszerű és sokáig tartó megoldást keres a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Orbánhegy övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 133
Tegnapi: 158
Heti: 1 198
Havi: 3 008
Össz.: 78 279

Látogatottság növelés
Oldal: Lábazat utólagos vízszigetelése injektálással Orbánhegy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »