Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Újpest

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Újpest területén, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólagosan szünteti meg garázsok ázását. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Újpest szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Újpest - ajánlatunk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb gépek és technológiák a gyors és pénztárcabarát szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Újpest területén

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A munka végeztével később is a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Újpest

1. Az 1. lépés a penészes fal megvágása. Ezt a lépést külön ehhez tervezett, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat túlnyomórészt a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a kifogástalan szigetelés céljából, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen hallatlanul jelentőségteljes a kihorganyzó ék használata, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal repedéseibe is benyomul, és a megkötést követően ellenállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Újpest

Légpórus vakolat Újpest

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolatra váltani, mert ez sokáig védi meg a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés feladatával. Rendszeres problémák a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a hiányos vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a feltáruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben megjelenő hézagokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felvinni a felületre, ezzel a sarkokban és a szegélyek mentén is tökéletesen kiépíthető a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk az előbbi műveletek befejezését követően a hosszú távú megoldás eléréséhez. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Újpest

Ezt a munkamódszert csupán akkor ajánljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. Az eljárás árnyoldala, hogy jóllehet belül beázás nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel elkerülhetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módszerének előirányzása során az alábbi műszaki paramétereket kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan megvalósítható módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig leáll a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg sima meszelés is megfelelő. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Újpest régiójában

Mivel a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Újpest övezetében A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat idéz elő. Nem elhanyagolható bonyodalmakat jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ilyen esetben azonban már csak halogatjuk a problémát, mert az optikai tuning csak egy átmeneti időszakra tünteti el a valós gondokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz csatlakozási pontjain élvédőt érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Családi házak utólagos szigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Tapasztott fal falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz pici pórusokon át hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban lényegesen több párát okoz. Időigényes a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már látványos változás érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e valamennyivel a falak teherbíróképessége? A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal megvágása következtében! Ha profi és sokáig tartó megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Újpest területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 76
Tegnapi: 213
Heti: 76
Havi: 3 164
Össz.: 78 435

Látogatottság növelés
Oldal: Lábazati szigetelés Újpest
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »