Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Kőbánya-Kertváros

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Kőbánya-Kertváros vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag hárítja el garázsok nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Kőbánya-Kertváros szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Kőbánya-Kertváros - ezt kínáljuk

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados iparágban eltöltött idővel precíziós munka.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb berendezések és technológiák a gyors és olcsó szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk ajánlott megoldást alkalmazza.
 5. Országosan tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Kőbánya-Kertváros övezetében

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással Kőbánya-Kertváros

1. Az első lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a munkát külön ehhez gyártott, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a hibátlan falszigetelés végett, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen hallatlanul fontos a kihorganyzó ék alkalmazása, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal réseibe is be tud áramlani, és a megkeményedése után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Kőbánya-Kertváros

Légpórus vakolat Kőbánya-Kertváros

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, és a falon marad a vakolat. A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen érdemes légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez sokáig védelmezi a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a létező leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a hiányos vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó üregeket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ezzel a sarkokban és a szegélyek mentén is professzionálisan megvalósítható a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár mindjárt el is végezhetünk a fent ismertetett folyamat végeztével a hosszú távú megoldás érdekében. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Kőbánya-Kertváros

Ezt a megoldást csupán abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamiért meghiúsult a falszigetelés elvégzése. Az eljárás árnyoldala, hogy bár belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve megszüntethetjük a pince padlózatának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés módszerének kiválasztásakor az alábbi műszaki paramétereket kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig elmúlik a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg szokásos meszelés is jó lesz. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Kőbánya-Kertváros környékén

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Kőbánya-Kertváros környékén A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok többnyire egy idő után kettéhasadnak, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez idővel töréseket, problémákat vált ki. Meghatározó nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felmelegszik a burkolat, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ekkor azonban már csak elodázzuk a bajt, mert az optikai tuning csak ideig-óráig tünteti el a meglévő problémákat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, ellenkező esetben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre. Szükség esetén fel kell bontani az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot tanácsos beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Társasházak utólagos szigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Vályogház szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés elhárítására irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz apró pórusokon át hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben sokkal több párát eredményez. Időigényes a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható előrelépés érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén csökken-e valamennyivel az épület teherbírása? Az épület földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása következtében! Amennyiben profi és végleges megoldást keres a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Kőbánya-Kertváros övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 166
Heti: 712
Havi: 2 522
Össz.: 77 793

Látogatottság növelés
Oldal: Terasz szigetelés Kőbánya-Kertváros
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »