Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag III. kerület környékén

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag III. kerület területén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag hárítja el garázsok ázását. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása végett.

szigetelő injektálás III. kerület

Vízszigetelés III. kerület - amit ajánlunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a villámgyors és olcsó szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott rendszert választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést III. kerület környékén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés III. kerület

1. Az 1. lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát kifejezetten evégett gyártott, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek a lábazattal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és doh ellen

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a résmentes lezárás érdekében, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen különösen sokat számít a kihorganyzó ék alkalmazása, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal üregeibe is be tud áramlani, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással III. kerület

Légpórus vakolat III. kerület

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, így a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen ajánlott légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez időtálló módon védi meg a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Visszatérő problémák a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy nem előírásszerűen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben kialakult hasadékokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ilyen módon a szegletekben és a szegélyek mentén is ideálisan felvihető az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a korábban leírt lépések befejezését követően a hosszú távú cél érdekében. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - III. kerület

Ezt a megközelítést kizárólag abban az esetben ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet megközelíteni a pince falát. Az eljárás árnyoldala, hogy jóllehet belül nedvesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel elkerülhetjük a pince padlójának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés módjának meghatározásánál a következő faktorokat kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás hamar megvalósítható módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig elmúlik a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg közönséges meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése III. kerület régiójában

Mivel a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése III. kerület vonzáskörzetében A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat okoz. Jókora kellemetlenségeket okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, miközben télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ilyenkor viszont már csak elnapoljuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak ideig-óráig rejti el a valós kellemetlenségeket. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Szükség esetén fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. A lakóház és a terasz kapcsolódási helyein élvédőt tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. légpórus vakolat

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Vályogház szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség kis méretű pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban lényegesen több párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több körülmény függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már észrevehető előrelépés észlelhető. A lakónak kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e valamennyivel az épület teherbíróképessége? A lakóház földrengés-állósága nem csökken a falvágás eredményeképpen! Amennyiben szakszerű és strapabíró megoldást keres a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére III. kerület vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 179
Tegnapi: 158
Heti: 1 244
Havi: 3 054
Össz.: 78 325

Látogatottság növelés
Oldal: Vízszigetelés utólag III. kerület
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »