Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Liptáktelep

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Liptáktelep vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg házak nedvesedését. Cégünk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

szigetelő injektálás Liptáktelep

Nedvesség elleni szigetelés Liptáktelep - ajánlatunk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és pénztárcabarát szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Amivel nem kell számolnia, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Liptáktelep övezetében

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Szigetelés falvágással Liptáktelep

1. Az 1. műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát külön ennek érdekében épített, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek a lábazattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a kiváló vízszigetelés végett, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen módfelett sokat számít a kihorganyzó ék használata, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is behatol, és a megkötést követően ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Liptáktelep

Légpórus vakolat Liptáktelep

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken érdemes légpórus vakolatra váltani, mivel ez időtálló módon védelmezi a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés problémájával. Gyakori nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben ki kell bontani a hiányos vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben jelentkező nyílásokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, így a szegletekben és az éleknél is optimálisan megvalósítható a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk a fent ismertetett műveletek végeztével a tartós megoldás eléréséhez. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Liptáktelep

Ezt a munkamódszert kizárólag akkor javasoljuk, ha kívülről valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer árnyoldala, hogy ugyan belül nedvesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon elháríthatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának kiválasztásakor a lenti tényezőket kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás hamar megvalósítható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon abbamarad a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb pontokon esetleg hagyományos meszelés is elfogadható. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Liptáktelep vonzáskörzetében

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Liptáktelep régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat eredményez. Komoly problémákat okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, míg a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ilyenkor viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak időszakosan tünteti el a tényleges gondokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, máskülönben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. A lakóház és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Családi házak utólagos falszigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Tapasztott fal falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség pici pórusokon keresztül kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben lényegesen több párát okoz. Időigényes a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható javulás észlelhető. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e valamennyivel a falak szilárdsága? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás miatt! Amennyiben szakszerű és végleges megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Liptáktelep területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 104
Tegnapi: 213
Heti: 104
Havi: 3 192
Össz.: 78 463

Látogatottság növelés
Oldal: Légpórus vakolat Liptáktelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »