Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Téglagyárdűlő

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Téglagyárdűlő vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan szünteti meg pincék ázását. Cégünk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

szigetelő injektálás Téglagyárdűlő

Nedvesség elleni szigetelés Téglagyárdűlő - cégünk ismérvei

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legmodernebb szerszámok és alkalmazott technikák a villámgyors és megfizethető munka megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert alkalmazza.
 5. Országosan dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Téglagyárdűlő területén

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is konzultálhat velünk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: 0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Téglagyárdűlő

1. Az 1. munkafolyamat a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát speciálisan ehhez készített, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat többnyire a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek a lábazattal, és szállítják a talajnedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a tökéletes zárás céljából, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen módfelett fontos a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is bekerül, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Téglagyárdűlő

Légpórus vakolat Téglagyárdűlő

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A korábban alkalmazott vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez időtálló módon megóvja a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a nem teljes vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben kialakult hézagokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, így a sarkokban és a szegélyek mentén is ideálisan megoldható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a fent ismertetett folyamat lezárása után a hosszú távú cél végett. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Téglagyárdűlő

Ezt a megoldást csak abban az esetben ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer hátránya, hogy ugyan belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve elkerülhetjük a pince padlójának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés módszerének előirányzása során a lenti aspektusokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan megvalósítható művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon abbamarad a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg hagyományos meszelés is megteszi. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Téglagyárdűlő területén

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Téglagyárdűlő vonzáskörzetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat eredményez. Komoly gondokat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ilyen esetben azonban már csak elnapoljuk a problémát, mert az optikai tuning csak egy átmeneti időszakra fedi el a valódi gondokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, ellenkező esetben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok keletkeznek. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. faltisztitás

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Panellakások utólagos falszigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kicsiny pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már látványos javulás tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését teljes egészében mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak stabilitása? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása miatt! Amennyiben professzionális és időtálló megoldást keres a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Téglagyárdűlő környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 113
Tegnapi: 213
Heti: 113
Havi: 3 201
Össz.: 78 472

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos falszigetelés injektálással Téglagyárdűlő
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »