Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés XIII. kerület

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag XIII. kerület környékén, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólagosan szünteti meg garázsok nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés XIII. kerület betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés XIII. kerület - amit ajánlunk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados iparágban eltöltött idővel precíziós munka.
 3. Az elérhető legmodernebb gépek és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott rendszert választja.
 5. Országosan vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést XIII. kerület területén

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • A munka végeztével bármikor a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással XIII. kerület

1. Az 1. műveleti fázis a salétromos fal átvágása. Ezt a munkát külön erre a célra tervezett, különleges falvágó géppel végezzük. A falat általában a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek a lábazattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a földből felszívott nedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a kiváló vízszigetelés végett, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen módfelett sarkalatos a kihorganyzó ék használata, tudniillik a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal réseibe is behatol, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat XIII. kerület

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, így a falon marad a vakolat. A megszokott vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez időtálló módon védelmezi a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, ki kell bontani a nem teljes vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult hasadékokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, ezzel a sarkokban és a széleken is maradéktalanul kiépíthető a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk a fent ismertetett műveletek befejezését követően a hosszú távú végeredmény eléréséhez. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - XIII. kerület

Ezt a megközelítést csakis abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A módszer negatívuma, hogy ugyan belül nedvesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon elkerülhetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának meghatározásánál az alábbi viszonyszámokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon leáll a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg sima meszelés is elfogadható. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése XIII. kerület régiójában

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése XIII. kerület vonzáskörzetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő után kettéhasadnak, letöredeznek, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat okoz. Meghatározó bonyodalmakat jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ekkor azonban már csak elodázzuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak ideig-óráig rejti el a meglévő hiányosságokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, ellenkező esetben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok jelentkeznek. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. Az épület és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. légpórus vakolat

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Vert fal falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz pici pórusokon keresztül hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben lényegesen nagyobb párát idéz elő. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható előrelépés érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén rosszabb lesz-e valamennyivel a falak stabilitása? A lakóház földrengés-állósága nem csökken a falvágás eredményeképpen! Ha professzionális és végleges megoldást keres a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére XIII. kerület területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 213
Heti: 71
Havi: 3 159
Össz.: 78 430

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos falszigetelés XIII. kerület
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »