Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Csillaghegy

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Csillaghegy környékén, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan szünteti meg pincék ázását. Vállalatunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

szigetelő injektálás Csillaghegy

Nedvesség elleni szigetelés Csillaghegy - amit ajánlunk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb szerszámok és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és pénztárcabarát szolgáltatás végett.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott rendszert alkalmazza.
 5. Országosan tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Csillaghegy régiójában

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vizszigetelés telefonszám

Utólagos vízszigetelés falátvágással Csillaghegy

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal átvágása. Ezt a lépést külön evégett épített, különleges falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és továbbítják a talajnedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a résmentes lezárás érdekében, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen módfelett hangsúlyos a kihorganyzó ék bevetése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is benyomul, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Csillaghegy

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszú ideig megóvja a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Rendszeres nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben képződött üregeket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, így a sarkokban és a széleken is professzionálisan felvihető az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a fent ismertetett folyamat lezárása után a tartós megoldás eléréséhez. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Csillaghegy

Ezt a megközelítést csak abban az esetben ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A megközelítés hátránya, hogy ugyan belül vizesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a meglévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel kiküszöbölhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés technikájának kiválasztásakor az alábbi viszonyszámokat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar elvégezhető módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan véget ér a vizesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat képzésével segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg közönséges meszelés is megteszi. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Csillaghegy régiójában

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Csillaghegy régiójában A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez idővel repedéseket, problémákat idéz elő. Tetemes nehézségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, míg a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ilyen esetben azonban már csak elnapoljuk a problémát, mert az optikai tuning csak időszakosan rejti el a meglévő kellemetlenségeket. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok jelentkeznek. Szükség esetén fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Panellakások utólagos szigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kicsiny pórusokon keresztül jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát idéz elő. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható előrelépés tapasztalható. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés végrehajtását teljes egészében mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel az épület teherbíróképessége? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás miatt! Ha profi és végleges megoldást keres a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Csillaghegy régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 124
Tegnapi: 166
Heti: 709
Havi: 2 519
Össz.: 77 790

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal eltüntetés Csillaghegy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »