Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Máriaremete

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Máriaremete vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan hárítja el pincék vizesedését. Cégünk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Máriaremete betoninjektálással

Vízszigetelés Máriaremete - ezt kínáljuk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legmodernebb szerszámok és alkalmazott technikák a gyors és olcsó munka végett.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Országosan dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Máriaremete környékén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után bármikor elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Máriaremete

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal átvágása. Ezt a munkát külön erre a célra épített, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a tökéletes zárás végett, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen különösen lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal repedéseibe is be tud áramlani, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Máriaremete

Légpórus vakolat Máriaremete

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, mert ez sokáig védi meg a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Visszatérő problémák a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli le kell szedni a nem teljes vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben mutatkozó repedéseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, így a sarkokban és a széleken is 100%-osan megvalósítható a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a korábban leírt folyamat befejezését követően a hosszú távú cél érdekében. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Máriaremete

Ezt a munkamódszert csakis abban az esetben ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A megközelítés hátránya, hogy jóllehet belül vizesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve megszüntethetjük a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának meghatározásánál a lenti tényezőket kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás hamar kivitelezhető művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon leáll a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható helyeken esetleg megszokott meszelés is elfogadható. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Máriaremete vonzáskörzetében

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Máriaremete régiójában A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez idővel töréseket, problémákat okoz. Jelentős problémákat jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, miközben télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ekkor azonban már csak halogatjuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak időszakosan tünteti el a valós gondokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz kapcsolódási pontjain sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. faltisztitás

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Tapasztott fal szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A nedvesség kis méretű pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát eredményez. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már látványos előrelépés érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel a falak szilárdsága? A lakóház földrengés-állósága nem csökken a falvágás miatt! Ha szakszerű és végleges megoldást keres a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Máriaremete vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 158
Heti: 1 182
Havi: 2 992
Össz.: 78 263

Látogatottság növelés
Oldal: Nedves fal belső szigetelése Máriaremete
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »