Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Vérhalom

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Vérhalom régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólag hárítja el házak nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Vérhalom szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Vérhalom - ajánlatunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes szakmai háttérrel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb szerszámok és alkalmazott technikák a gyors és megfizethető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Vérhalom régiójában

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is konzultálhat velünk, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vízszigetelés utólag

Utólagos vízszigetelés falátvágással Vérhalom

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést speciálisan evégett tervezett, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek a lábazattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a kifogástalan szigetelés végett, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen különösen jelentőségteljes a kihorganyzó ék alkalmazása, ugyanis a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal réseibe is be tud áramlani, és a megkötést követően időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Vérhalom

Légpórus vakolat Vérhalom

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falban maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolatra váltani, mert ez időtálló módon védi meg a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Sokszor előforduló gondok a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, el kell távolítani a hiányos vagy nem előírásszerűen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, így a kis zugokban és a szegélyek mentén is hibátlanulkifogástalanul felvihető a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk az előbbi műveletek végeztével a tartós megoldás végett. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Vérhalom

Ezt a munkamódszert csak abban az esetben javasoljuk, ha kívülről valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. Az eljárás negatívuma, hogy ugyan belül nedvesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel elkerülhetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módszerének kiválasztásakor a lenti műszaki paramétereket kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan elvégezhető módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan elmúlik a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható pontokon esetleg szokványos meszelés is jó lesz. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Vérhalom területén

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Vérhalom övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel hézagokat, problémákat vált ki. Jelentős nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyen esetben azonban már csak elnapoljuk a bajt, mert a kozmetikázás csak egy darabig tünteti el a valós kellemetlenségeket. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre. Szükség esetén fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. A lakás és a terasz csatlakozási helyein élvédőt ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pince penészmentesítése

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Társasházak utólagos falszigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség pici pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban sokkal nagyobb párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható változás tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak szilárdsága? A lakóház földrengés-erőssége nem csökken a fal megvágása következtében! Ha profi és végleges megoldást keres a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Vérhalom környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 139
Tegnapi: 158
Heti: 1 204
Havi: 3 014
Össz.: 78 285

Látogatottság növelés
Oldal: Vizes falak belső szigetelése Vérhalom
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »