Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Gazdagrét

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Gazdagrét vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan orvosolja házak ázását. Vállalkozásunk beton injektálást hajt végre ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

szigetelő injektálás Gazdagrét

Nedvesség elleni szigetelés Gazdagrét - cégünk jellemzői

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb gépek és technológiák a villámgyors és megfizethető szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk ajánlott rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Gazdagrét területén

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: 0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Gazdagrét

1. Az első műveleti fázis a salétromos fal átvágása. Ezt a munkát kifejezetten ennek érdekében épített, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat általában a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és továbbítják a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget alkot a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a tökéletes zárás végett, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal nyílásaiba is bekerül, és a megkeményedése után időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Gazdagrét

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez időtálló módon megóvja a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés problémájával. Visszatérő gondok a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a hiányos vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult üregeket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, így a kis zugokban és a szegélyek mentén is tökéletesen kialakítható a jól záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk a fent ismertetett folyamat végeztével a hosszú távú megoldás érdekében. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Gazdagrét

Ezt a munkamódszert kizárólag abban az esetben ajánljuk, ha kívülről valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A megközelítés hátulütője, hogy ugyan belül nedvesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon meggátolhatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módszerének eldöntésekor az alábbi faktorokat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható eljárás, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan félbeszakad a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható helyeken esetleg szokványos meszelés is elfogadható. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Gazdagrét környékén

Mivel a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Gazdagrét vonzáskörzetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok többnyire egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat vált ki. Tetemes nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felmelegszik a járólap, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ekkor viszont már csak elnapoljuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak egy darabig rejti el a meglévő bajokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok képződnek a felületen. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakóház és a terasz érintkezési pontjain élvédőt érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. faltisztitás

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Vályogház szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz pici pórusokon át jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban sokkal nagyobb párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető javulás észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e valamennyivel az épület teherbíróképessége? A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal megvágása eredményeképpen! Amennyiben szakszerű és hosszú távon tartós megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Gazdagrét övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 213
Heti: 60
Havi: 3 148
Össz.: 78 419

Látogatottság növelés
Oldal: Pince szigetelése Gazdagrét
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »