Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Józsefváros

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Józsefváros vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan szünteti meg házak nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

szigetelő injektálás Józsefváros

Nedvesség elleni szigetelés Józsefváros - ajánlatunk

 1. Gyors, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb berendezések és technológiák a gyors és kedvező áron elérhető munka végett.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Országosan végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Józsefváros régiójában

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is konzultálhat velünk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Józsefváros

1. Az 1. lépés a penészes fal megvágása. Ezt a munkát speciálisan ennek érdekében készített, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat túlnyomórészt a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a résmentes lezárás érdekében, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen különösen hangsúlyos a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is benyomul, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Józsefváros

Légpórus vakolat Józsefváros

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falban maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A szokásos vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, mivel ez sokáig védelmezi a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Visszatérő bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a hiányos vagy nem jól átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben jelentkező réseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, ezzel a kis zugokban és a széleken is professzionálisan kialakítható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk a korábban leírt műveletek végeztével a hosszú távú megoldás érdekében. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Józsefváros

Ezt a megközelítést csupán abban az esetben ajánljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A megközelítés árnyoldala, hogy jóllehet belül nedvesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve megszüntethetjük a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés technikájának előirányzása során az alábbi tényezőket kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan kivitelezhető művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon abbamarad a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb pontokon esetleg megszokott meszelés is jó lesz. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Józsefváros vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Józsefváros övezetében A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok többnyire egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat idéz elő. Tetemes bonyodalmakat jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, miközben a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ekkor azonban már csak halogatjuk a problémát, mert a kozmetikázás csak időszakosan tünteti el a valós kellemetlenségeket. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. A lakóház és a terasz érintkezési pontjain sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Társasházak utólagos szigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Vert fal falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség apró pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben alapvetően több párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már észrevehető előrelépés érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén csökken-e valamennyivel az épület szilárdsága? A pince földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása miatt! Amennyiben professzionális és végleges megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Józsefváros vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 115
Tegnapi: 158
Heti: 1 180
Havi: 2 990
Össz.: 78 261

Látogatottság növelés
Oldal: Épületszigetelés Józsefváros
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »