Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés XI. kerület

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése XI. kerület környékén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólagosan hárítja el házak ázását. Cégünk beton injektálást hajt végre ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés XI. kerület szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés XI. kerület - amit ajánlunk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év múlttal a szakmában szakszerű munkavégzés.
 3. A piacon létező legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a villámgyors és kedvező áron elérhető szolgáltatás végett.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is tevékenykedünk.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását XI. kerület területén

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • A munka végeztével később is a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással XI. kerület

1. Az 1. műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést külön erre a célra tervezett, különleges falvágó géppel végezzük. A falat túlnyomórészt a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és szállítják a talajnedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a kiváló vízszigetelés végett, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően hangsúlyos a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal nyílásaiba is be tud áramlani, és a megkeményedése után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés XI. kerület

Légpórus vakolat XI. kerület

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falban maradnak, így a falon marad a vakolat. A megszokott vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez időtálló módon védi meg a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés problémájával. Rendszeres bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben megjelenő repedéseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, ezzel a szegletekben és az éleknél is tökéletesen megoldható a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk a korábban leírt folyamat befejezését követően a hosszú távú cél megvalósításához. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - XI. kerület

Ezt a munkamódszert csak abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamiért nem lehet megközelíteni a pince falát. Az eljárás árnyoldala, hogy bár belül vizesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon kiküszöbölhetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés módszerének előirányzása során a következő mutatókat kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás hamar végrehajtható eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon abbamarad a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható helyeken esetleg szokásos meszelés is elfogadható. betoninjektáló

Vályogház szigetelése XI. kerület területén

Mivel a vályogházak falszerkezete egészen más, mint a manapság épített házaké, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése XI. kerület övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel repedéseket, problémákat idéz elő. Komoly problémákat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, míg télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ekkor azonban már csak halogatjuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak egy darabig tünteti el a tényleges kellemetlenségeket. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Szükség esetén fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot érdemes beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Panellakások utólagos vízszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Vályogház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés elhárítására irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kicsiny pórusokon át jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban alapvetően több párát idéz elő. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több faktor függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható előrelépés érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás esetén csökken-e bármilyen mértékben a falak teherbírása? Az épület földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása következtében! Amennyiben szakszerű és végleges megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére XI. kerület övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 213
Heti: 78
Havi: 3 166
Össz.: 78 437

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos falszigetelés XI. kerület
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »