Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Kossuth Ferenc-telep

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Kossuth Ferenc-telep övezetében, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag orvosolja pincék vizesedését. Cégünk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Kossuth Ferenc-telep szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Kossuth Ferenc-telep - amit ajánlunk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal precíziós munka.
 3. Az elérhető legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a gyors és kedvező áron elérhető munka végett.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Amivel nem kell számolnia, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Kossuth Ferenc-telep vonzáskörzetében

 • Nincsenek rejtett költségek, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: 0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Kossuth Ferenc-telep

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal átvágása. Ezt a lépést speciálisan ehhez készített, különleges falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek a lábazattal, és továbbítják a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a kifogástalan szigetelés érdekében, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen különösen sarkalatos a kihorganyzó ék használata, mert a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal üregeibe is behatol, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Kossuth Ferenc-telep

Légpórus vakolat Kossuth Ferenc-telep

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a salétromos felületeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez hosszú ideig védelmezi a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés feladatával. Rendszeres problémák a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli le kell szedni a nem teljes vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben mutatkozó réseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, ilyen módon a sarkokban és az éleknél is 100%-osan kivitelezhető az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár rögtön el is végezhetünk a fent ismertetett folyamat befejezését követően a hosszú távú végeredmény eléréséhez. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Kossuth Ferenc-telep

Ezt a munkamódszert csak akkor javasoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer árnyoldala, hogy bár belül nedvesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal megszüntethetjük a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának előirányzása során az alábbi szempontokat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig félbeszakad a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg szokásos meszelés is megteszi. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Kossuth Ferenc-telep régiójában

Mivel a vályogházak falszerkezete egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Kossuth Ferenc-telep régiójában A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel réseket, problémákat okoz. Komoly bonyodalmakat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ekkor azonban már csak elnapoljuk a megoldás, mert az optikai tuning csak időszakosan fedi el a meglévő nehézségeket. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, máskülönben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok alakulnak ki. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell szedni az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. A lakás és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Panellakások utólagos vízszigetelése
 • Pince falszigetelése
 • Vert fal szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kis méretű pórusokon keresztül jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban sokkal nagyobb párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható javulás észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága? A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal megvágása következtében! Amennyiben profi és végleges megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Kossuth Ferenc-telep régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 171
Tegnapi: 158
Heti: 1 236
Havi: 3 046
Össz.: 78 317

Látogatottság növelés
Oldal: Lakópark vízszigetelése Kossuth Ferenc-telep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »