Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Pösingermajor

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Pösingermajor vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan szünteti meg pincék nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Pösingermajor szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Pösingermajor - cégünk jellemzői

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában precíziós munka.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb berendezések és technológiák a villámgyors és megfizethető munka megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott rendszert alkalmazza.
 5. Országosan tevékenykedünk.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Pösingermajor régiójában

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után bármikor hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Pösingermajor

1. Az első műveleti fázis a penészes fal átvágása. Ezt a lépést külön evégett épített, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a résmentes lezárás végett, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rendkívül sarkalatos a kihorganyzó ék bevetése, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal nyílásaiba is bekerül, és a megkeményedése után ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Pösingermajor

Légpórus vakolat Pösingermajor

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken javasolt légpórus vakolatra váltani, mivel ez időtálló módon megóvja a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Rendszeres gondok a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben képződött nyílásokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ezzel a szegletekben és a széleken is tökéletesen kiépíthető a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk az előbbi lépések végeztével a tartós megoldás érdekében. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Pösingermajor

Ezt a megoldást csakis abban az esetben javasoljuk, ha kívülről valamiért lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer árnyoldala, hogy ugyan belül nedvesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon feltartóztathatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának meghatározásánál az alábbi mutatókat kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás hamar elvégezhető művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon leáll a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg közönséges meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Pösingermajor régiójában

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Pösingermajor régiójában A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok többnyire egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat eredményez. Jókora gondokat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ilyenkor azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert az optikai tuning csak egy darabig rejti el a valódi problémákat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha úgy diktálja a szükség fel kell bontani az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz csatlakozási pontjain élvédőt érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. faltisztitás

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség pici pórusokon át hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban lényegesen több párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több körülmény függvénye: falszerkezet, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már látványos javulás észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falátvágás esetén csökken-e valamennyivel a falak stabilitása? A pince földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal megvágása miatt! Amennyiben professzionális és hosszú távon tartós megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Pösingermajor vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 108
Tegnapi: 158
Heti: 1 173
Havi: 2 983
Össz.: 78 254

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos belső falszigetelés Pösingermajor
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »