Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Magasút

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Magasút területén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg pincék nedvesedését. Cégünk beton injektálást hajt végre ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Magasút szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Magasút - cégünk ismérvei

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a villámgyors és megfizethető szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Magasút környékén

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, bármikor elérhet minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés Magasút

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal átvágása. Ezt a műveletet külön erre a célra gyártott, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és továbbítják a talajnedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a talajnedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a kifogástalan szigetelés céljából, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen különösen hangsúlyos a kihorganyzó ék használata, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal réseibe is bekerül, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Magasút

Légpórus vakolat Magasút

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez sokáig megóvja a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés feladatával. Sokszor előforduló bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben megjelenő üregeket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, így a szegletekben és a szegélyek mentén is ideálisan kivitelezhető a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt el is végezhetünk a korábban leírt lépések befejezését követően a tartós cél megvalósításához. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Magasút

Ezt a megoldást kizárólag abban az esetben ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A módszer árnyoldala, hogy bár belül nedvesedés nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon kiküszöbölhetjük a pince padlózatának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés módjának előirányzása során a lenti aspektusokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás gyorsan elvégezhető módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan megszűnik a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat létrehozásával segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg sima meszelés is megteszi. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Magasút övezetében

Mivel a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Magasút övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel repedéseket, problémákat vált ki. Jókora problémákat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ilyen esetben azonban már csak elodázzuk a problémát, mert a tüneti kezelés csak egy darabig rejti el a valós gondokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha úgy diktálja a szükség fel kell bontani az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz érintkezési pontjain sarokerősítő szalagot javallott beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Családi házak utólagos falszigetelése
 • Pince szigetelése
 • Tapasztott fal szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség kicsiny pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban sokkal több párát idéz elő. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már látványos változás észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését teljes egészében mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e valamennyivel az épület stabilitása? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a falvágás következtében! Amennyiben profi és hosszú távon tartós megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Magasút környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 119
Tegnapi: 213
Heti: 119
Havi: 3 207
Össz.: 78 478

Látogatottság növelés
Oldal: Házalapok utólagos szigetelése Magasút
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »