Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Aquincum

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Aquincum vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan orvosolja pincék ázását. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Aquincum szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Aquincum - ezt kínáljuk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és olcsó munka megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Aquincum övezetében

 • Nincsenek rejtett költségek, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés Aquincum

1. Az első munkafolyamat a penészes fal átvágása. Ezt a munkát külön ehhez épített, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek a lábazattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül sokat számít a kihorganyzó ék alkalmazása, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal réseibe is benyomul, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Aquincum

Légpórus vakolat Aquincum

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falban maradnak, és a vakolat nem esik le a falról. A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez sokáig védelmezi a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Visszatérő komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy nem előírásszerűen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben képződött hasadékokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, ilyen módon a sarkokban és a szegélyek mentén is profi módon felvihető a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk az előbbi műveletek befejezését követően a tartós végeredmény érdekében. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Aquincum

Ezt a munkamódszert csupán abban az esetben javasoljuk, ha a külső oldalról valamiért nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A megközelítés hátránya, hogy bár belül nedvesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a régi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon kiküszöbölhetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának eldöntésekor az alábbi mutatókat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás hamar megvalósítható eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon félbeszakad a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb pontokon esetleg szokásos meszelés is elfogadható. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Aquincum vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Aquincum környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat eredményez. Meghatározó problémákat jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a járólap, miközben a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ekkor viszont már csak elnapoljuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak ideig-óráig rejti el a valós gondokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok alakulnak ki. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz érintkezési pontjain élvédőt javallott beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. légpórus vakolat

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Vályogház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség kicsiny pórusokon keresztül jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben sokkal több párát eredményez. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható előrelépés észlelhető. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falátvágás esetén rosszabb lesz-e valamennyivel a falak stabilitása? A lakóház földrengés-állósága nem csökken a fal átvágása eredményeképpen! Amennyiben professzionális és időtálló megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Aquincum övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 113
Tegnapi: 213
Heti: 113
Havi: 3 201
Össz.: 78 472

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal szigetelése Aquincum
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »