Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Újbuda

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Újbuda vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan szünteti meg garázsok ázását. Cégünk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Újbuda szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Újbuda - ajánlatunk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év múlttal a szakmában precíziós munka.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb szerszámok és technológiák a gyors és költséghatékony szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk ajánlott rendszert választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Újbuda régiójában

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: vízszigetelés utólag

Szigetelés falvágással Újbuda

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet kifejezetten evégett épített, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek a lábazattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget alkot a földből felszívott nedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a résmentes lezárás végett, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen hallatlanul jelentőségteljes a kihorganyzó ék elhelyezése, tudniillik a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal repedéseibe is be tud áramlani, és a megkeményedése után strapabíróbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Újbuda

Légpórus vakolat Újbuda

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A hagyományos vakolatot a nedvesedő helyeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszú távon védelmezi a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Rendszeres bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy nem előírásszerűen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó repedéseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, így a szegletekben és az éleknél is hibátlanulkifogástalanul megoldható a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy jól meg tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk az előbbi lépések befejezését követően a tartós megoldás megvalósításához. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Újbuda

Ezt a megközelítést csakis abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamiért meghiúsult a falszigetelés elvégzése. Az eljárás árnyoldala, hogy bár belül beázás nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel feltartóztathatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés technikájának előirányzása során a lenti műszaki paramétereket kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás hamar elvégezhető eljárás, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig véget ér a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat képzésével segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható helyeken esetleg hétköznapi meszelés is elfogadható. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Újbuda vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Újbuda területén A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat okoz. Súlyos bonyodalmakat okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, miközben télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ekkor azonban már csak elodázzuk a problémát, mert a kozmetikázás csak ideig-óráig rejti el a tényleges kellemetlenségeket. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. A lakás és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot tanácsos beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Társasházak utólagos vízszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A nedvesség apró pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát eredményez. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható változás észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén csökken-e valamennyivel az épület teherbíróképessége? Az épület földrengés-állósága nem csökken a falvágás miatt! Amennyiben professzionális és időtálló megoldást keres a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Újbuda övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 133
Tegnapi: 213
Heti: 133
Havi: 3 221
Össz.: 78 492

Látogatottság növelés
Oldal: Talajnedvesség elleni szigetelés Újbuda
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »