Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés XVII. kerület

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése XVII. kerület régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólag hárítja el pincék nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés XVII. kerület szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés XVII. kerület - amit ajánlunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb szerszámok és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és költséghatékony szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést XVII. kerület környékén

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés XVII. kerület

1. Az első lépés a penészes fal megvágása. Ezt a lépést kifejezetten evégett épített, különleges falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és továbbítják a talajnedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget alkot a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a résmentes lezárás érdekében, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rendkívül sarkalatos a kihorganyzó ék bevetése, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal hézagjaiba is benyomul, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés XVII. kerület

Légpórus vakolat XVII. kerület

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, és a vakolat nem esik le a falról. A szokásos vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszú távon védi meg a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Rendszeres nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, el kell távolítani a nem teljes vagy nem jól átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a feltáruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben jelentkező nyílásokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, ilyen módon a kis zugokban és az éleknél is profi módon megvalósítható a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk az előbbi folyamat végeztével a tartós végeredmény eléréséhez. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - XVII. kerület

Ezt a megközelítést csupán abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. Az eljárás hátránya, hogy jóllehet belül vizesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon kiküszöbölhetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés eljárásának kiválasztásakor az alábbi viszonyszámokat kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan végrehajtható művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig abbamarad a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg megszokott meszelés is megfelelő. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése XVII. kerület övezetében

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése XVII. kerület régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, letöredeznek, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel töréseket, problémákat eredményez. Nem elhanyagolható nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, miközben januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyen esetben azonban már csak elodázzuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig tünteti el a tényleges gondokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre. Szükség esetén fel kell szedni az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakóház és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. faltisztitás

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Panellakások utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Vert fal falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Sokszor feltett kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A nedvesség kicsiny pórusokon keresztül jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakótérben lényegesen nagyobb párát okoz. Mennyi ideig tart a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos javulás észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés végrehajtását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben az épület stabilitása? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás eredményeképpen! Ha professzionális és időtálló megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére XVII. kerület területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 135
Tegnapi: 213
Heti: 135
Havi: 3 223
Össz.: 78 494

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos vízszigetelés XVII. kerület
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »