Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Remetehegy

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Remetehegy vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólagosan orvosolja házak vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Remetehegy betoninjektálással

Vízszigetelés Remetehegy - amit ajánlunk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados iparágban eltöltött idővel szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legmodernebb szerszámok és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és olcsó szolgáltatás végett.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott megoldást választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Remetehegy területén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is elérhet minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: 0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Remetehegy

1. Az első munkafolyamat a penészes fal átvágása. Ezt a műveletet kifejezetten ennek érdekében készített, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és közvetítik a talajnedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen módfelett sarkalatos a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal hézagjaiba is bekerül, és a megkötést követően ellenállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Remetehegy

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a vizesedéssel érintett területen érdemes légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez hosszú ideig védi meg a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Visszatérő problémák a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ahol szükséges, el kell távolítani a hiányos vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben képződött hasadékokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ezzel a sarkokban és a szegélyek mentén is optimálisan kiépíthető a jól záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk a korábban leírt műveletek lezárása után a tartós cél végett. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Remetehegy

Ezt a megközelítést csakis abban az esetben javasoljuk, ha kívülről valamilyen okból nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A módszer negatívuma, hogy bár belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel elkerülhetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módszerének előirányzása során az alábbi viszonyszámokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon elmúlik a vizesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg sima meszelés is elfogadható. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Remetehegy környékén

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Remetehegy területén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat okoz. Tetemes nehézségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ilyen esetben azonban már csak elnapoljuk a megoldás, mert az optikai tuning csak időszakosan rejti el a valós kellemetlenségeket. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok keletkeznek. Szükség esetén fel kell szedni az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakóparkok utólagos falszigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség apró pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakótérben sokkal nagyobb párát okoz. Mennyi ideig tart a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető javulás érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben a falak stabilitása? A pince földrengés-állósága nem csökken a falvágás eredményeképpen! Ha professzionális és végleges megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Remetehegy területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 126
Tegnapi: 166
Heti: 711
Havi: 2 521
Össz.: 77 792

Látogatottság növelés
Oldal: Vizes falak szigetelése bontás nélkül Remetehegy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »