Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés XV. kerület

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése XV. kerület régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan szünteti meg pincék nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

szigetelő injektálás XV. kerület

Nedvesség elleni szigetelés XV. kerület - ajánlatunk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legmodernebb szerszámok és technológiák a villámgyors és kedvező áron elérhető szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott megoldást választja.
 5. Országosan tevékenykedünk.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását XV. kerület régiójában

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: vízszigetelés utólag

Utólagos vízszigetelés falátvágással XV. kerület

1. Az első műveleti fázis a penészes fal átvágása. Ezt a lépést speciálisan ennek érdekében épített, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a tökéletes zárás céljából, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen különösen sarkalatos a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal nyílásaiba is benyomul, és a megkötést követően ellenállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat XV. kerület

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszan megóvja a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Sokszor előforduló gondok a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a hiányos vagy nem előírásszerűen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben képződött nyílásokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ilyen módon a sarkokban és a széleken is ideálisan megvalósítható az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk az előbbi folyamat végeztével a tartós végeredmény megvalósításához. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - XV. kerület

Ezt a munkamódszert csakis akkor javasoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer árnyoldala, hogy bár belül vizesedés nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a meglévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve feltartóztathatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának kiválasztásakor az alábbi műszaki paramétereket kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás gyorsan végrehajtható módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon véget ér a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg szokásos meszelés is elfogadható. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése XV. kerület vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése XV. kerület vonzáskörzetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez idővel hézagokat, problémákat okoz. Jókora bonyodalmakat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ilyen esetben azonban már csak elodázzuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak egy darabig fedi el a meglévő kellemetlenségeket. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, mert különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok képződnek a felületen. Szükség esetén fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakás és a terasz kapcsolódási helyein élvédőt ajánlott a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. faltisztitás

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Pince falszigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz apró pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakótérben alapvetően nagyobb párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően azt lehet mondani, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető előrelépés tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén csökken-e valamennyivel az épület teherbírása? A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Ha professzionális és végleges megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére XV. kerület területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 62
Tegnapi: 213
Heti: 62
Havi: 3 150
Össz.: 78 421

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos vízszigetelés XV. kerület
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »