Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Istvántelek

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Istvántelek régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag orvosolja pincék nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Istvántelek szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Istvántelek - amit ajánlunk

 1. Gyors, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai háttérrel precíziós munka.
 3. A piacon létező legmodernebb gépek és alkalmazott technikák a gyors és pénztárcabarát munka megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Istvántelek vonzáskörzetében

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is elérhet minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Istvántelek

1. Az 1. műveleti fázis a salétromos fal átvágása. Ezt a munkát speciálisan evégett gyártott, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a kiváló vízszigetelés céljából, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen módfelett lényeges a kihorganyzó ék bevetése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal hézagjaiba is be tud áramlani, és a megkeményedése után ellenállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Istvántelek

Légpórus vakolat Istvántelek

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, így a falon marad a vakolat. A hagyományos vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez időtálló módon védelmezi a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem teljes vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben képződött réseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ilyen módon a szegletekben és a szegélyek mentén is hibátlanulkifogástalanul kivitelezhető a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk a korábban leírt folyamat lezárása után a hosszú távú megoldás végett. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Istvántelek

Ezt a megoldást csakis akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamiért nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. Az eljárás árnyoldala, hogy bár belül beázás nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon kiküszöbölhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés metódusának eldöntésekor a következő tényezőket kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás hamar kivitelezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig véget ér a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható helyeken esetleg sima meszelés is elfogadható. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Istvántelek környékén

Mivel a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Istvántelek területén A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után megrepednek, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat vált ki. Számottevő kellemetlenségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ekkor azonban már csak elodázzuk a bajt, mert a kozmetikázás csak ideig-óráig rejti el a valós hiányosságokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Szükség esetén fel kell bontani az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt ajánlott beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Tapasztott fal szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz pici pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban sokkal nagyobb párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már látványos változás tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak teherbírása? A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a falvágás következtében! Ha profi és végleges megoldást keres a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Istvántelek régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 190
Tegnapi: 158
Heti: 1 255
Havi: 3 065
Össz.: 78 336

Látogatottság növelés
Oldal: Nedves falak szigetelése Istvántelek
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »