Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Rákosliget

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Rákosliget területén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag szünteti meg pincék nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Rákosliget szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Rákosliget - amit ajánlunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai háttérrel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legmodernebb berendezések és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető munka végett.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Amivel nem kell számolnia, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Rákosliget vonzáskörzetében

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vizszigetelés telefonszám

Utólagos vízszigetelés falátvágással Rákosliget

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal megvágása. Ezt a lépést speciálisan evégett készített, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és továbbítják a talajnedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rendkívül sokat számít a kihorganyzó ék bevetése, mert a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal üregeibe is behatol, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Rákosliget

Légpórus vakolat Rákosliget

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a nedvesedő helyeken javasolt légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszan megóvja a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Visszatérő bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a hiányos vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben képződött réseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ezzel a szegletekben és a szegélyek mentén is tökéletesen kiépíthető a jól záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk a korábban leírt folyamat végeztével a hosszú távú cél eléréséhez. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Rákosliget

Ezt a megoldást kizárólag akkor javasoljuk, ha kívülről valamiért nem lehet megközelíteni a pince falát. Az eljárás hátulütője, hogy ugyan belül vizesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mindenekelőtt le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve meggátolhatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés metódusának eldöntésekor a lenti szempontokat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan elvégezhető módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig abbamarad a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat létrehozásával segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható pontokon esetleg hétköznapi meszelés is elfogadható. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Rákosliget régiójában

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Rákosliget régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez idővel hézagokat, problémákat eredményez. Jókora gondokat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyenkor viszont már csak elnapoljuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak egy átmeneti időszakra rejti el a tényleges problémákat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, különben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok képződnek a felületen. Szükség esetén fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz érintkezési pontjain élvédőt javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. faltisztitás

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kicsiny pórusokon keresztül kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban lényegesen nagyobb párát okoz. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható változás érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel a falak teherbírása? Az épület földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása eredményeképpen! Amennyiben profi és hosszú távon tartós megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Rákosliget területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 189
Tegnapi: 158
Heti: 1 254
Havi: 3 064
Össz.: 78 335

Látogatottság növelés
Oldal: Pince vízszigetelés utólag Rákosliget
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »