Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Régiakadémiaújtelep

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Régiakadémiaújtelep övezetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólag hárítja el garázsok nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Régiakadémiaújtelep szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Régiakadémiaújtelep - cégünk ismérvei

 1. Gyors, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai háttérrel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legmodernebb szerszámok és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és olcsó munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Országosan dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Régiakadémiaújtelep területén

 • Árainkban nincs trükközés, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is hívhat minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Utólagos vízszigetelés falátvágással Régiakadémiaújtelep

1. Az első lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a lépést speciálisan evégett épített, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és közvetítik a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a földből felszívott nedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a kiváló vízszigetelés céljából, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rendkívül jelentőségteljes a kihorganyzó ék alkalmazása, tudniillik a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal hézagjaiba is benyomul, és keménnyé válása után ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Régiakadémiaújtelep

Légpórus vakolat Régiakadémiaújtelep

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, és a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez sokáig védi meg a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés feladatával. Visszatérő nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a nem teljes vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben kialakult üregeket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ilyen módon a sarkokban és a széleken is professzionálisan létrehozható a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a korábban leírt műveletek lezárása után a tartós végeredmény érdekében. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Régiakadémiaújtelep

Ezt a megközelítést csakis abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva nem lehet megközelíteni a pince falát. A módszer hátránya, hogy bár belül nedvesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve meggátolhatjuk a pince padlójának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés módszerének meghatározásánál a lenti viszonyszámokat kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon elmúlik a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg hagyományos meszelés is megfelelő. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Régiakadémiaújtelep környékén

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Régiakadémiaújtelep vonzáskörzetében A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő elteltével megrepednek, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel repedéseket, problémákat eredményez. Tetemes problémákat jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ekkor viszont már csak elodázzuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak ideig-óráig tünteti el a valós nehézségeket. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs mit tenni fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz kapcsolódási helyein élvédőt tanácsos beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pince penészmentesítése

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Vályogház szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A nedvesség pici pórusokon át hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben lényegesen több párát eredményez. Időigényes a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően azt lehet mondani, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető javulás tapasztalható. A lakónak kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben a falak szilárdsága? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen! Ha profi és időtálló megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Régiakadémiaújtelep területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 119
Tegnapi: 213
Heti: 119
Havi: 3 207
Össz.: 78 478

Látogatottság növelés
Oldal: Vízszigetelés teraszra Régiakadémiaújtelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »