Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Erdőalja

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Erdőalja övezetében, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag orvosolja garázsok nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Erdőalja betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Erdőalja - cégünk ismérvei

 1. Gyors, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év szakmai háttérrel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legmodernebb gépek és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Erdőalja területén

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után bármikor elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés Erdőalja

1. Az első lépés a penészes fal megvágása. Ezt a lépést kifejezetten ehhez gyártott, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a földből felszívott nedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a hibátlan falszigetelés végett, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rettentően jelentőségteljes a kihorganyzó ék bevetése, mivel a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal réseibe is bekerül, és a megkeményedése után strapabíróbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Erdőalja

Légpórus vakolat Erdőalja

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, így a vakolat nem esik le a falról. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez időtálló módon védi meg a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés feladatával. Rendszeres komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem teljes vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben megjelenő nyílásokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ilyen módon a sarkokban és az éleknél is profi módon kialakítható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön el is végezhetünk a fent ismertetett folyamat befejezését követően a tartós megoldás végett. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Erdőalja

Ezt a munkamódszert csupán akkor tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamiért nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. Az eljárás negatívuma, hogy jóllehet belül nedvesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni az eddigi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal feltartóztathatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának előirányzása során a lenti tényezőket kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon véget ér a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható pontokon esetleg sima meszelés is elfogadható. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Erdőalja övezetében

Mivel a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Erdőalja területén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel repedéseket, problémákat vált ki. Súlyos problémákat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, miközben a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ilyenkor azonban már csak halogatjuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak időszakosan rejti el a tényleges hiányosságokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, különben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok keletkeznek. Szükség esetén fel kell bontani az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. Az épület és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt érdemes beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Társasházak utólagos vízszigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség kicsiny pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban lényegesen több párát eredményez. Időigényes a vízszigetelési munka? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már észrevehető változás érzékelhetőérezhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben az épület teherbíróképessége? A pince földrengés-erőssége nem csökken a fal megvágása eredményeképpen! Amennyiben szakszerű és sokáig tartó megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Erdőalja övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 145
Tegnapi: 158
Heti: 1 210
Havi: 3 020
Össz.: 78 291

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal belső szigetelése Erdőalja
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »