Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Solymárvölgy

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Solymárvölgy vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan orvosolja pincék ázását. Vállalatunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Solymárvölgy szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Solymárvölgy - ajánlatunk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 20 év múlttal a szakmában tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legmodernebb berendezések és technológiák a gyors és költséghatékony szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Solymárvölgy vonzáskörzetében

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Solymárvölgy

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal átvágása. Ezt a munkát külön erre a célra gyártott, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és közvetítik a talajnedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a kiváló vízszigetelés végett, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen különösen hangsúlyos a kihorganyzó ék elhelyezése, mert a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is bekerül, és a megkeményedése után időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Solymárvölgy

Légpórus vakolat Solymárvölgy

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, így a vakolat nem esik le a falról. A korábban alkalmazott vakolatot a salétromos felületeken tanácsos légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszú távon védi meg a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Sokszor előforduló komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a feltáruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben mutatkozó nyílásokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ezzel a szegletekben és a széleken is ideálisan kiépíthető az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a korábban leírt lépések befejezését követően a tartós cél érdekében. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Solymárvölgy

Ezt a megoldást kizárólag akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A módszer hátránya, hogy ugyan belül beázás nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni az eddigi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal elkerülhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módszerének meghatározásánál az alábbi szempontokat kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan megvalósítható eljárás, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon elmúlik a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb pontokon esetleg megszokott meszelés is megteszi. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Solymárvölgy területén

Mivel a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Solymárvölgy övezetében A terasz vízszigetelését többnyire a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat eredményez. Számottevő nehézségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyen esetben azonban már csak elnapoljuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak egy darabig tünteti el a tényleges nehézségeket. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok keletkeznek. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz érintkezési helyein élvédőt javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. faltisztitás

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Társasházak utólagos falszigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Vert fal szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség apró pórusokon át jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban alapvetően több párát okoz. Időigényes a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már látványos javulás tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak stabilitása? Az épület földrengés-erőssége nem csökken a fal megvágása következtében! Ha profi és végleges megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Solymárvölgy területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 115
Tegnapi: 213
Heti: 115
Havi: 3 203
Össz.: 78 474

Látogatottság növelés
Oldal: Vizes falak utólagos szigetelése Solymárvölgy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »