Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Erzsébettelep

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Erzsébettelep régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan orvosolja házak vizesedését. Cégünk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Erzsébettelep szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Erzsébettelep - cégünk jellemzői

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legmodernebb szerszámok és alkalmazott technikák a villámgyors és kedvező áron elérhető munka érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk ajánlott rendszert választja.
 5. Országosan dolgozunk.

Amivel nem kell számolnia, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Erzsébettelep övezetében

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Erzsébettelep

1. Az 1. munkafolyamat a salétromos fal átvágása. Ezt a munkát speciálisan ennek érdekében gyártott, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat túlnyomórészt a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a kiváló vízszigetelés céljából, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen különösen sarkalatos a kihorganyzó ék alkalmazása, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal repedéseibe is behatol, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Erzsébettelep

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken tanácsos légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszú ideig védelmezi a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Gyakori bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, el kell távolítani a hiányos vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult nyílásokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felvinni a felületre, ilyen módon a szegletekben és az éleknél is profi módon kiépíthető az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a fent ismertetett műveletek lezárása után a tartós cél végett. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Erzsébettelep

Ezt a megközelítést csupán abban az esetben javasoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. Az eljárás negatívuma, hogy ugyan belül vizesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve kiküszöbölhetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés eljárásának meghatározásánál a következő műszaki paramétereket kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás hamar megvalósítható művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig leáll a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg sima meszelés is elfogadható. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Erzsébettelep vonzáskörzetében

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Erzsébettelep régiójában A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok többnyire egy idő után kettéhasadnak, letöredeznek, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat eredményez. Súlyos gondokat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ilyen esetben viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak egy darabig tünteti el a meglévő kellemetlenségeket. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz érintkezési pontjain sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pince penészmentesítése

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Pince falszigetelése
 • Vert fal szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kicsiny pórusokon keresztül kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban lényegesen több párát okoz. Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már látványos változás tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e valamennyivel az épület stabilitása? A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása miatt! Ha szakszerű és strapabíró megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Erzsébettelep területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 156
Tegnapi: 158
Heti: 1 221
Havi: 3 031
Össz.: 78 302

Látogatottság növelés
Oldal: Falszigetelés falátvágással Erzsébettelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »