Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Miklóstelep

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Miklóstelep vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólag szünteti meg házak ázását. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Miklóstelep betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Miklóstelep - ezt kínáljuk

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai háttérrel szakszerű munkavégzés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb gépek és technológiák a villámgyors és kedvező áron elérhető szolgáltatás végett.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Miklóstelep környékén

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • A munka végeztével később is konzultálhat velünk, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: 0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Miklóstelep

1. Az 1. lépés a penészes fal megvágása. Ezt a munkát kifejezetten erre a célra gyártott, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat többnyire a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a kifogástalan szigetelés érdekében, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül sarkalatos a kihorganyzó ék használata, tudniillik a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal hézagjaiba is bekerül, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Miklóstelep

Légpórus vakolat Miklóstelep

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, és a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszan védi meg a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Sokszor előforduló gondok a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem teljes vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben jelentkező nyílásokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, így a szegletekben és a szegélyek mentén is profi módon megoldható a megfelelően záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal el is végezhetünk a korábban leírt lépések lezárása után a tartós megoldás eléréséhez. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Miklóstelep

Ezt a munkamódszert kizárólag abban az esetben tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamiért meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer hátránya, hogy jóllehet belül beázás nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a meglévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon feltartóztathatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának előirányzása során az alábbi tényezőket kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan kivitelezhető művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, perspektivikusan félbeszakad a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg hétköznapi meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Miklóstelep régiójában

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Miklóstelep területén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott csempék teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok többnyire egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat okoz. Súlyos gondokat okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, míg télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyenkor azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert az optikai tuning csak egy darabig fedi el a valódi hiányosságokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok jelentkeznek. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot javallott beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Vert fal falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés elhárítására irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A nedvesség kis méretű pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben lényegesen több párát eredményez. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több körülmény függvénye: falszerkezet, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható előrelépés érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falátvágás esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak teherbíróképessége? Az épület földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal megvágása következtében! Ha professzionális és strapabíró megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Miklóstelep vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 152
Tegnapi: 158
Heti: 1 217
Havi: 3 027
Össz.: 78 298

Látogatottság növelés
Oldal: Nedves fal belső szigetelése Miklóstelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »