Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés XXI. kerület

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése XXI. kerület területén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan szünteti meg házak nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés XXI. kerület betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés XXI. kerület - cégünk jellemzői

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év szakmai tapasztalattal precíziós munka.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb gépek és technológiák a gyors és kedvező áron elérhető munka végett.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott rendszert választja.
 5. Országosan dolgozunk.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását XXI. kerület övezetében

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A munka végeztével később is a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Utólagos vízszigetelés falátvágással XXI. kerület

1. Az 1. műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát kifejezetten ennek érdekében készített, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a hibátlan falszigetelés végett, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően hangsúlyos a kihorganyzó ék bevetése, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is benyomul, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés XXI. kerület

Légpórus vakolat XXI. kerület

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falban maradnak, és a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a vizesedéssel érintett területen érdemes légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez időtálló módon védi meg a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés problémájával. Rendszeres nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a nem teljes vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, így a kis zugokban és a széleken is maradéktalanul megvalósítható a jól záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy jól meg tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk az előbbi folyamat lezárása után a tartós cél megvalósításához. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - XXI. kerület

Ezt a megközelítést csupán akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. Az eljárás hátulütője, hogy ugyan belül vizesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni az eddigi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon elháríthatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának meghatározásánál az alábbi szempontokat kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, perspektivikusan félbeszakad a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg hagyományos meszelés is megteszi. betoninjektáló

Vályogház szigetelése XXI. kerület területén

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése XXI. kerület övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után megrepednek, zúzódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat eredményez. Számottevő kellemetlenségeket okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ilyen esetben viszont már csak elnapoljuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak egy darabig tünteti el a valós kellemetlenségeket. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha nincs mit tenni fel kell szedni az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz kapcsolódási pontjain sarokerősítő szalagot javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Családi házak utólagos vízszigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kicsiny pórusokon át kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban alapvetően nagyobb párát okoz. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos javulás észlelhető. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e valamennyivel a falak teherbírása? Az épület földrengés-állósága nem csökken a fal átvágása következtében! Ha profi és hosszú távon tartós megoldást keres a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére XXI. kerület övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 98
Tegnapi: 166
Heti: 683
Havi: 2 493
Össz.: 77 764

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos vízszigetelés XXI. kerület
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »