Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Terézváros

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Terézváros vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólag hárítja el házak ázását. Cégünk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Terézváros betoninjektálással

Vízszigetelés Terézváros - ajánlatunk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai háttérrel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legmodernebb gépek és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és megfizethető szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Terézváros övezetében

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vízszigetelés utólag

Utólagos vízszigetelés falátvágással Terézváros

1. Az 1. lépés a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet kifejezetten ehhez készített, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már záró réteget képez a földből felszívott nedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a résmentes lezárás érdekében, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rendkívül fontos a kihorganyzó ék bevetése, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal nyílásaiba is benyomul, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Terézváros

Légpórus vakolat Terézváros

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A megszokott vakolatot a nedvesedő helyeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez hosszú távon védelmezi a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés problémájával. Gyakori gondok a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a hiányos vagy nem előírásszerűen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a feltáruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó hasadékokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, ezzel a szegletekben és a szegélyek mentén is tökéletesen megvalósítható a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk a fent ismertetett folyamat lezárása után a tartós megoldás végett. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Terézváros

Ezt a munkamódszert kizárólag akkor javasoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A módszer árnyoldala, hogy ugyan belül nedvesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon elháríthatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módszerének előirányzása során a lenti mutatókat kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan végrehajtható művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig abbamarad a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg hagyományos meszelés is megteszi. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Terézváros vonzáskörzetében

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Terézváros régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő elteltével kettéhasadnak, letöredeznek, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel repedéseket, problémákat eredményez. Tetemes kellemetlenségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, miközben a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ilyenkor viszont már csak halogatjuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak időszakosan tünteti el a meglévő bajokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok alakulnak ki. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell szedni az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz érintkezési pontjain élvédőt érdemes beépíteni. A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Panellakások utólagos szigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Vert fal falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kis méretű pórusokon át hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakótérben lényegesen több párát idéz elő. Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható előrelépés tapasztalható. A lakónak kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén csökken-e bármilyen mértékben a falak stabilitása? A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal megvágása eredményeképpen! Amennyiben szakszerű és hosszú távon tartós megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Terézváros vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 158
Heti: 1 192
Havi: 3 002
Össz.: 78 273

Látogatottság növelés
Oldal: Vizes fal szigetelés Terézváros
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »