Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag József Attila-lakótelep

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése József Attila-lakótelep övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan hárítja el garázsok ázását. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés József Attila-lakótelep szigetelő lemezzel

Vízszigetelés József Attila-lakótelep - cégünk jellemzői

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal szakszerű munkavégzés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb berendezések és alkalmazott technikák a gyors és pénztárcabarát szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk ajánlott rendszert választja.
 5. Országosan tevékenykedünk.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával József Attila-lakótelep vonzáskörzetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor konzultálhat velünk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: 0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés József Attila-lakótelep

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát kifejezetten ennek érdekében tervezett, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat többnyire a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és továbbítják a talajnedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a földből felszívott nedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a kiváló vízszigetelés végett, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen hallatlanul hangsúlyos a kihorganyzó ék használata, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal nyílásaiba is benyomul, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés József Attila-lakótelep

Légpórus vakolat József Attila-lakótelep

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falban maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszú távon védi meg a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés problémájával. Sokszor előforduló gondok a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a hiányos vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben képződött üregeket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, ilyen módon a sarkokban és a szegélyek mentén is optimálisan megvalósítható a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk az előbbi lépések lezárása után a tartós végeredmény eléréséhez. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - József Attila-lakótelep

Ezt a megoldást csupán abban az esetben tanácsoljuk, ha kívülről valamiért meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A megközelítés negatívuma, hogy bár belül nedvesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a meglévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal megszüntethetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának eldöntésekor a következő aspektusokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás gyorsan kivitelezhető eljárás, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig elmúlik a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat képzésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg hétköznapi meszelés is megteszi. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése József Attila-lakótelep vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése József Attila-lakótelep övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat vált ki. Komoly problémákat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, miközben januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ilyenkor viszont már csak elodázzuk a bajt, mert az optikai tuning csak időszakosan rejti el a meglévő hiányosságokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A terasznak egy 1-2%-os lejtést kell adni, különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok képződnek a felületen. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz kapcsolódási pontjain sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Társasházak utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés elhárítására irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A nedvesség pici pórusokon keresztül hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban lényegesen több párát idéz elő. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető változás észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását teljes egészében mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falátvágás esetén csökken-e valamennyivel a falak stabilitása? A pince földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása eredményeképpen! Ha profi és időtálló megoldást keres a nedves, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére József Attila-lakótelep környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 81
Tegnapi: 213
Heti: 81
Havi: 3 169
Össz.: 78 440

Látogatottság növelés
Oldal: Nedves fal szigetelés József Attila-lakótelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »