Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Újlipótváros

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Újlipótváros területén, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólagosan szünteti meg garázsok vizesedését. Vállalatunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Újlipótváros betoninjektálással

Vízszigetelés Újlipótváros - cégünk jellemzői

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes múlttal a szakmában tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb szerszámok és technológiák a gyors és kedvező áron elérhető szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Újlipótváros régiójában

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is konzultálhat velünk, ha információra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Újlipótváros

1. Az első műveleti fázis a penészes fal átvágása. Ezt a lépést külön ehhez gyártott, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a résmentes lezárás céljából, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen hallatlanul sokat számít a kihorganyzó ék használata, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal repedéseibe is behatol, és a megkeményedése után időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Újlipótváros

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolatra váltani, mert ez sokáig védi meg a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés problémájával. Gyakori nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben megjelenő hasadékokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ezzel a kis zugokban és az éleknél is ideálisan kivitelezhető az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól meg tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk a korábban leírt műveletek végeztével a hosszú távú cél eléréséhez. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Újlipótváros

Ezt a megoldást csupán abban az esetben javasoljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A megközelítés hátránya, hogy jóllehet belül vizesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve meggátolhatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés technikájának meghatározásánál az alábbi mutatókat kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig elmúlik a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg szokásos meszelés is jó lesz. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Újlipótváros vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Újlipótváros régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez idővel töréseket, problémákat idéz elő. Komoly bonyodalmakat jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, miközben télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ilyen esetben azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert a kozmetikázás csak ideig-óráig rejti el a valódi problémákat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz érintkezési helyein élvédőt javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz pici pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben lényegesen nagyobb párát okoz. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már észrevehető előrelépés észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés megvalósítását teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e valamennyivel az épület teherbíróképessége? A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal megvágása következtében! Amennyiben professzionális és strapabíró megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Újlipótváros régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 91
Tegnapi: 213
Heti: 91
Havi: 3 179
Össz.: 78 450

Látogatottság növelés
Oldal: Falszigetelés bontás nélkül Újlipótváros
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »