Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Pálvölgy

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Pálvölgy vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólagosan hárítja el garázsok ázását. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Pálvölgy betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Pálvölgy - ajánlatunk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év szakmai háttérrel precíziós munka.
 3. A piacon létező legkorszerűbb berendezések és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és kedvező áron elérhető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást alkalmazza.
 5. Országosan vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Pálvölgy vonzáskörzetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Pálvölgy

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet kifejezetten evégett tervezett, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat többnyire a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és szállítják a talajnedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a résmentes lezárás érdekében, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen hallatlanul sarkalatos a kihorganyzó ék alkalmazása, mert a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal hézagjaiba is be tud áramlani, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Pálvölgy

Légpórus vakolat Pálvölgy

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszan védi meg a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a létező legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Visszatérő gondok a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a nem teljes vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben megjelenő hasadékokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ilyen módon a sarkokban és a szegélyek mentén is ideálisan kivitelezhető a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk az előbbi lépések lezárása után a tartós végeredmény eléréséhez. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Pálvölgy

Ezt a munkamódszert kizárólag abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet megközelíteni a pince falát. A módszer árnyoldala, hogy ugyan belül nedvesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezáltal feltartóztathatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés metódusának kiválasztásakor az alábbi faktorokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan leáll a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható helyeken esetleg szokásos meszelés is jó lesz. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Pálvölgy környékén

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Pálvölgy régiójában A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez idővel hézagokat, problémákat eredményez. Számottevő bonyodalmakat okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ekkor viszont már csak elodázzuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak időszakosan tünteti el a valódi bajokat. Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. A lakás és a terasz csatlakozási helyein élvédőt tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pince penészmentesítése

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Panellakások utólagos szigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Vályogház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz apró pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Többnyire azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már észrevehető előrelépés érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását teljes egészében mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben a falak szilárdsága? A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal megvágása következtében! Amennyiben professzionális és időtálló megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Pálvölgy övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 182
Tegnapi: 158
Heti: 1 247
Havi: 3 057
Össz.: 78 328

Látogatottság növelés
Oldal: Pincefal szigetelés rétegrendje Pálvölgy
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »