Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Pasarét

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Pasarét övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag hárítja el pincék vizesedését. Vállalatunk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása végett.

szigetelő injektálás Pasarét

Vízszigetelés Pasarét - ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legmodernebb gépek és alkalmazott technikák a villámgyors és pénztárcabarát munka megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt megoldást választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Pasarét vonzáskörzetében

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A munka végeztével később is elérhet minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Pasarét

1. Az 1. lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést külön evégett készített, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a kifogástalan szigetelés céljából, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen különösen lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, tudniillik a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal repedéseibe is behatol, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Pasarét

Légpórus vakolat Pasarét

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen javasolt légpórus vakolatra váltani, ugyanis ez sokáig védi meg a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Visszatérő komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ahol szükséges, el kell távolítani a nem teljes vagy nem előírásszerűen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben megjelenő hasadékokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, így a szegletekben és a szegélyek mentén is profi módon kiépíthető az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a korábban leírt lépések befejezését követően a tartós megoldás érdekében. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Pasarét

Ezt a megközelítést kizárólag akkor javasoljuk, ha kívülről valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. Az eljárás árnyoldala, hogy ugyan belül beázás nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon kiküszöbölhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés technikájának előirányzása során a következő műszaki paramétereket kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan megvalósítható művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon elmúlik a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg közönséges meszelés is megfelelő. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Pasarét övezetében

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Pasarét övezetében A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő után kettéhasadnak, letöredeznek, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel réseket, problémákat vált ki. Meghatározó nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyen esetben viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert az optikai tuning csak egy átmeneti időszakra fedi el a valódi bajokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre. Ha úgy diktálja a szükség fel kell bontani az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakás és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. faltisztitás

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Társasházak utólagos falszigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Vályogház vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kicsiny pórusokon át kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát okoz. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása? A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire azt lehet mondani, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható változás érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e bármit tennie? Nem, a szigetelés kivitelezését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak szilárdsága? A lakóház földrengés-állósága nem csökken a fal átvágása miatt! Amennyiben profi és időtálló megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Pasarét területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 134
Tegnapi: 213
Heti: 134
Havi: 3 222
Össz.: 78 493

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal injektálása Pasarét
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »