Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Hegyvidék

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Hegyvidék vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan szünteti meg házak ázását. Vállalatunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Hegyvidék betoninjektálással

Vízszigetelés Hegyvidék - ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legmodernebb berendezések és technológiák a gyors és olcsó szolgáltatás megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert alkalmazza.
 5. Országosan végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Hegyvidék területén

 • Nincsenek rejtett költségek, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Hegyvidék

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal megvágása. Ezt a lépést kifejezetten ennek érdekében épített, exkluzív falvágó gépegységgel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a résmentes lezárás végett, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rendkívül fontos a kihorganyzó ék elhelyezése, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal réseibe is benyomul, és a megkeményedése után strapabíróbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Hegyvidék

Légpórus vakolat Hegyvidék

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, és a vakolat nem esik le a falról. A hagyományos vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszan védi meg a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával. Sokszor előforduló komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a nem teljes vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a feltáruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben megjelenő hasadékokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ezzel a szegletekben és a széleken is 100%-osan megoldható az optimálisan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk a korábban leírt műveletek befejezését követően a hosszú távú végeredmény eléréséhez. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Hegyvidék

Ezt a munkamódszert csupán abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés hátránya, hogy bár belül nedvesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezáltal elháríthatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés eljárásának eldöntésekor az alábbi műszaki paramétereket kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás gyorsan kivitelezhető módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig leáll a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat képzésével segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható pontokon esetleg szokásos meszelés is megteszi. ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Hegyvidék területén

Mivel a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Hegyvidék környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat eredményez. Meghatározó nehézségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ilyenkor azonban már csak elnapoljuk a bajt, mert a kozmetikázás csak időszakosan tünteti el a meglévő gondokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok alakulnak ki. Ha nincs mit tenni fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. A lakóház és a terasz csatlakozási pontjain élvédőt érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. légpórus vakolat

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Panellakások utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Tapasztott fal falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz pici pórusokon keresztül kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakótérben lényegesen több párát okoz. Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több faktor függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható előrelépés észlelhető. Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés végrehajtását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén csökken-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága? Az épület földrengés-erőssége nem csökken a falvágás miatt! Amennyiben szakszerű és strapabíró megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Hegyvidék övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 180
Tegnapi: 158
Heti: 1 245
Havi: 3 055
Össz.: 78 326

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos házalap szigetelés Hegyvidék
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »