Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Csillagtelep

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Csillagtelep régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weboldalunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan hárítja el házak vizesedését. Cégünk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Csillagtelep szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Csillagtelep - ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 20 év múlttal a szakmában tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legmodernebb berendezések és technológiák a gyors és pénztárcabarát szolgáltatás végett.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Csillagtelep környékén

 • Nincsenek rejtett költségek, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, bármikor a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: vizszigetelés telefonszám

Falvágással történő szigetelés Csillagtelep

1. Az első műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet külön ehhez épített, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek a lábazattal, és közvetítik a talajnedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget alkot a földből felszívott nedvesség és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a hibátlan falszigetelés céljából, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen módfelett sarkalatos a kihorganyzó ék alkalmazása, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is behatol, és a megkeményedése után időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Csillagtelep

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, és a vakolat nem esik le a falról. A hagyományos vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszú távon védelmezi a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés problémájával. Rendszeres komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ahol szükséges, le kell szedni a nem teljes vagy nem előírásszerűen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben mutatkozó hasadékokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ezzel a szegletekben és a széleken is tökéletesen felvihető a jól záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy jól ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár azonnal el is végezhetünk az előbbi folyamat lezárása után a hosszú távú megoldás végett. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Csillagtelep

Ezt a munkamódszert csakis abban az esetben javasoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés. A megközelítés hátulütője, hogy bár belül beázás nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve elkerülhetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának előirányzása során a lenti szempontokat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan megvalósítható módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan félbeszakad a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható helyeken esetleg hagyományos meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Csillagtelep környékén

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Csillagtelep környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok többnyire egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat vált ki. Meghatározó problémákat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, miközben a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ilyenkor azonban már csak elodázzuk a megoldás, mert az optikai tuning csak egy darabig tünteti el a tényleges bajokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok jönnek létre. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. A lakás és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt tanácsos beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. faltisztitás

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Családi házak utólagos szigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz apró pórusokon át jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban lényegesen több párát idéz elő. Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már észrevehető előrelépés tapasztalható. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben az épület stabilitása? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás miatt! Amennyiben professzionális és végleges megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Csillagtelep régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 213
Heti: 127
Havi: 3 215
Össz.: 78 486

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal szigetelése Csillagtelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »