Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Akadémiaújtelep

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Akadémiaújtelep környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg házak vizesedését. Vállalatunk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

szigetelő injektálás Akadémiaújtelep

Vízszigetelés Akadémiaújtelep - amit ajánlunk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb gépek és technológiák a gyors és kedvező áron elérhető szolgáltatás végett.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt rendszert alkalmazza.
 5. Országosan végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Akadémiaújtelep régiójában

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Akadémiaújtelep

1. Az első lépés a penészes fal megvágása. Ezt a lépést kifejezetten erre a célra gyártott, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és továbbítják a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a résmentes lezárás érdekében, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rendkívül lényeges a kihorganyzó ék bevetése, tudniillik a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal repedéseibe is benyomul, és a megkeményedése után ellenállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Akadémiaújtelep

Légpórus vakolat Akadémiaújtelep

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez hosszú távon védi meg a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Rendszeres problémák a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a hiányos vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben mutatkozó üregeket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felvinni a felületre, így a sarkokban és a széleken is professzionálisan kivitelezhető a kitűnően záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni. A kiásott gödör visszatemetése után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk a fent ismertetett folyamat befejezését követően a hosszú távú cél eléréséhez. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Akadémiaújtelep

Ezt a munkamódszert csakis abban az esetben ajánljuk, ha kívülről valamiért nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. Az eljárás hátulütője, hogy ugyan belül beázás nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel elháríthatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés technikájának kiválasztásakor az alábbi szempontokat kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás gyorsan elvégezhető művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan leáll a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható pontokon esetleg szokásos meszelés is megteszi. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Akadémiaújtelep régiójában

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Akadémiaújtelep övezetében A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével megrepednek, letöredeznek, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel réseket, problémákat eredményez. Meghatározó bonyodalmakat okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, míg a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ekkor azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak időszakosan tünteti el a valós gondokat. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, ellenkező esetben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok jönnek létre. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel. Az épület és a terasz csatlakozási pontjain élvédőt ajánlott beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pince penészmentesítése

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Panellakások utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség kis méretű pórusokon át hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát idéz elő. Mennyi ideig tart a szigetelés kivitelezése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradása több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható előrelépés tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés végrehajtását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben az épület teherbírása? A lakóház földrengés-állósága nem csökken a fal átvágása eredményeképpen! Ha professzionális és végleges megoldást keres a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Akadémiaújtelep környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 185
Tegnapi: 158
Heti: 1 250
Havi: 3 060
Össz.: 78 331

Látogatottság növelés
Oldal: Erkély vízszigetelés Akadémiaújtelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »