Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Rendessytelep

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Rendessytelep vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólag szünteti meg házak ázását. Cégünk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

szigetelő injektálás Rendessytelep

Nedvesség elleni szigetelés Rendessytelep - cégünk ismérvei

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legmodernebb berendezések és alkalmazott technikák a gyors és költséghatékony munka megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Rendessytelep vonzáskörzetében

 • Nincsenek rejtett költségek, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Rendessytelep

1. Az 1. műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát kifejezetten ehhez gyártott, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a tökéletes zárás érdekében, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen módfelett sokat számít a kihorganyzó ék bevetése, ugyanis a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal repedéseibe is be tud áramlani, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Rendessytelep

Légpórus vakolat Rendessytelep

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, és a falon marad a vakolat. A hagyományos vakolatot a nedvesedő helyeken tanácsos légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszú ideig védi meg a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Sokszor előforduló komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? 2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem teljes vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a feltáruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben megjelenő hasadékokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, így a sarkokban és a széleken is ideálisan kialakítható a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy jól meg tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk az előbbi folyamat befejezését követően a tartós végeredmény eléréséhez. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Rendessytelep

Ezt a munkamódszert csak akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamiért meghiúsult a falszigetelés elvégzése. A megközelítés negatívuma, hogy ugyan belül nedvesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni az eddigi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel feltartóztathatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módszerének kiválasztásakor a lenti műszaki paramétereket kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk. Az injektálás gyorsan elvégezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon félbeszakad a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg hagyományos meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Rendessytelep területén

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk. Terasz szigetelése Rendessytelep régiójában A terasz vízszigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel töréseket, problémákat okoz. Meghatározó bonyodalmakat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a burkolat, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyen esetben viszont már csak halogatjuk a problémát, mert a tüneti kezelés csak egy darabig tünteti el a valós hiányosságokat. Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok jelentkeznek. Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával. A lakás és a terasz kapcsolódási helyein sarokerősítő szalagot javallott beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. légpórus vakolat

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Vert fal szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Sokszor feltett kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz kicsiny pórusokon keresztül jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban sokkal nagyobb párát okoz. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több tényező függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már látványos előrelépés érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e valamit előkészíteni? Nem, a szigetelés elvégzését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága? Az épület földrengés-állósága nem csökken a fal átvágása következtében! Amennyiben professzionális és végleges megoldást keres a nedves, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Rendessytelep területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 172
Tegnapi: 158
Heti: 1 237
Havi: 3 047
Össz.: 78 318

Látogatottság növelés
Oldal: Penészes fal szigetelése Rendessytelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »