Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Erdőskert

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Erdőskert vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólag szünteti meg garázsok vizesedését. Vállalatunk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Erdőskert betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Erdőskert - cégünk ismérvei

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év szakmai háttérrel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb szerszámok és technológiák a gyors és pénztárcabarát szolgáltatás végett.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Erdőskert régiójában

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is elérhet minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Erdőskert

1. Az 1. műveleti fázis a penészes fal átvágása. Ezt a munkát külön ennek érdekében épített, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek a lábazattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a kifogástalan szigetelés céljából, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül hangsúlyos a kihorganyzó ék bevetése, mert a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal repedéseibe is behatol, és a megkeményedése után ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Erdőskert

Légpórus vakolat Erdőskert

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszú távon védelmezi a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés problémájával. Gyakori gondok a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem teljes vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben jelentkező hézagokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, így a kis zugokban és az éleknél is profi módon megoldható a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal előtt tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást. A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk a fent ismertetett műveletek lezárása után a tartós végeredmény érdekében. beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Erdőskert

Ezt a megközelítést csakis akkor tanácsoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz. A megközelítés hátránya, hogy bár belül beázás nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve kiküszöbölhetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés metódusának előirányzása során a következő szempontokat kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan kivitelezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig leáll a vizesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható pontokon esetleg hétköznapi meszelés is jó lesz. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Erdőskert régiójában

Mivel a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Erdőskert környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat vált ki. Súlyos gondokat okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ilyen esetben azonban már csak elnapoljuk a megoldás, mert a kozmetikázás csak ideig-óráig fedi el a meglévő nehézségeket. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel. A lakás és a terasz érintkezési pontjain sarokerősítő szalagot érdemes a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Családi házak utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

salétromos fal szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A víz kis méretű pórusokon át hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban sokkal nagyobb párát okoz. Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható javulás tapasztalható. Az épület tulajdonosának kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás esetén csökken-e valamennyivel a falak teherbírása? A pince földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása miatt! Amennyiben profi és sokáig tartó megoldást keres a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Erdőskert övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 114
Tegnapi: 213
Heti: 114
Havi: 3 202
Össz.: 78 473

Látogatottság növelés
Oldal: Családi ház utólagos falszigetelése Erdőskert
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »