Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Csepel-Belváros

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Csepel-Belváros régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan hárítja el házak ázását. Vállalatunk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Csepel-Belváros betoninjektálással

Vízszigetelés Csepel-Belváros - ajánlatunk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel precíziós munka.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb szerszámok és alkalmazott technikák a gyors és pénztárcabarát szolgáltatás végett.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Csepel-Belváros vonzáskörzetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Csepel-Belváros

1. Az 1. munkafolyamat a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést külön evégett épített, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a talajnedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a résmentes lezárás érdekében, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen különösen fontos a kihorganyzó ék használata, tudniillik a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is bekerül, és a megkeményedése után időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Csepel-Belváros

Légpórus vakolat Csepel-Belváros

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falban maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról. A hagyományos vakolatot a nedvesedő helyeken érdemes légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszú ideig megóvja a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem precíz módon megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Gyakori komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben jelentkező hasadékokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, ilyen módon a sarkokban és a széleken is profi módon kivitelezhető a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni. A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a fent ismertetett lépések befejezését követően a tartós végeredmény eléréséhez. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Csepel-Belváros

Ezt a megoldást csupán akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés. A módszer hátulütője, hogy ugyan belül vizesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve feltartóztathatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának meghatározásánál az alábbi faktorokat kell bekalkulálni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan véget ér a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem annyira jól látható helyeken esetleg közönséges meszelés is elfogadható. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Csepel-Belváros környékén

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Csepel-Belváros övezetében A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével kettéhasadnak, letöredeznek, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat vált ki. Jókora gondokat jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felforrósodik a járólap, míg a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális csempe. Ilyen esetben azonban már csak elnapoljuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak egy átmeneti időszakra tünteti el a valódi bajokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, mert különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha nincs mit tenni fel kell szedni az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz kapcsolódási helyein élvédőt javallott a szigetelésbe építeni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Pince falszigetelése
 • Vert fal szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

vizes falak utólagos szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba? A víz kis méretű pórusokon át hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát idéz elő. Időigényes a szigetelés kivitelezése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető előrelépés érzékelhetőérezhető. A lakónak kell-e valamit tennie? Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat. Falátvágás esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal megvágása eredményeképpen! Ha profi és hosszú távon tartós megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Csepel-Belváros vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 186
Tegnapi: 158
Heti: 1 251
Havi: 3 061
Össz.: 78 332

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos falszigetelés Csepel-Belváros
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »