Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Vízszigetelés utólag Rákospalota

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Rákospalota övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg házak vizesedését. Cégünk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Rákospalota betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Rákospalota - cégünk jellemzői

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év múlttal a szakmában szakszerű munkavégzés.
 3. A piacon létező legmodernebb szerszámok és alkalmazott technikák a villámgyors és megfizethető munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Rákospalota vonzáskörzetében

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, bármikor elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: 0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Rákospalota

1. Az 1. műveleti fázis a penészes fal átvágása. Ezt a lépést kifejezetten erre a célra készített, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat többnyire a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alappal, és közvetítik a talajnedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a föld nedvessége és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a hibátlan falszigetelés végett, a fal síkjából kitüremkedő részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rendkívül lényeges a kihorganyzó ék használata, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is behatol, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Rákospalota

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot. A megszokott vakolatot a nedvesedő helyeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez sokáig védelmezi a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket. Ha nem jól megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel. Rendszeres nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ahol szükséges, le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a feltáruló falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben mutatkozó repedéseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ezzel a szegletekben és a széleken is 100%-osan kivitelezhető a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet le lehessen csapolni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást. A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk az előbbi lépések végeztével a tartós végeredmény végett. ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Rákospalota

Ezt a megközelítést csak akkor ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés. Az eljárás hátulütője, hogy ugyan belül vizesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon feltartóztathatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módszerének előirányzása során az alábbi szempontokat kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt elvégezhető művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők. A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan véget ér a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg megszokott meszelés is megfelelő. betoninjektáló

Vályogház szigetelése Rákospalota régiójában

Mivel a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Rákospalota területén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok legtöbbször egy idő elteltével megrepednek, letöredeznek, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat eredményez. Jelentős kellemetlenségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a járólap, miközben télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ekkor azonban már csak elnapoljuk a problémát, mert a tüneti kezelés csak ideig-óráig tünteti el a tényleges nehézségeket. Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok keletkeznek. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell szedni az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával. A lakás és a terasz kapcsolódási pontjain sarokerősítő szalagot tanácsos beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Társasházak utólagos falszigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Tapasztott fal falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség apró pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Milyen hatásai vannak a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés. A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban alapvetően nagyobb párát idéz elő. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már látványos előrelépés tapasztalható. A lakónak kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását teljes egészében mi csináljuk, Önnek semmi dolga. Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e valamennyivel az épület teherbírása? A lakóház földrengés-állósága nem csökken a fal átvágása eredményeképpen! Amennyiben profi és hosszú távon tartós megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Rákospalota területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 113
Tegnapi: 158
Heti: 1 178
Havi: 2 988
Össz.: 78 259

Látogatottság növelés
Oldal: Utólagos falszigetelés technológiája Rákospalota
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »