Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos falszigetelés Wekerletelep

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Wekerletelep régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólag orvosolja pincék ázását. Vállalkozásunk beton injektálást hajt végre ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Wekerletelep betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Wekerletelep - cégünk jellemzői

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes múlttal a szakmában tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legmodernebb berendezések és alkalmazott technikák a villámgyors és megfizethető munka végett.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Wekerletelep területén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Wekerletelep

1. Az 1. munkafolyamat a salétromos fal átvágása. Ezt a műveletet külön evégett tervezett, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat többnyire a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek a lábazattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és penész ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a hibátlan falszigetelés végett, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen különösen fontos a kihorganyzó ék használata, tudniillik a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal repedéseibe is bekerül, és a megkötést követően időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Wekerletelep

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A korábban alkalmazott vakolatot a salétromos felületeken tanácsos légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez időtálló módon megóvja a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem eredményesen megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés problémájával. Rendszeres problémák a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja? 2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy nem megfelelően átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a megjelenő falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult üregeket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ezzel a szegletekben és a széleken is optimálisan kivitelezhető a hatékonyan záró szigetelés. Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül végrehajthatunk az előbbi műveletek végeztével a hosszú távú megoldás megvalósításához. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Wekerletelep

Ezt a megközelítést csak akkor tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. Az eljárás hátránya, hogy jóllehet belül beázás nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a meglévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezáltal kiküszöbölhetjük a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés technikájának meghatározásánál az alábbi aspektusokat kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk. Az injektálás rövid idő alatt végrehajtható eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan véget ér a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm. Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb helyeken esetleg megszokott meszelés is megfelelő. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Wekerletelep területén

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre. Terasz szigetelése Wekerletelep övezetében A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő elteltével kettéhasadnak, zúzódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése. Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat vált ki. Súlyos gondokat jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, míg januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ilyen esetben viszont már csak elodázzuk a problémát, mert a tüneti kezelés csak időszakosan rejti el a valós hiányosságokat. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok képződnek a felületen. Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával. Az épület és a terasz csatlakozási pontjain élvédőt tanácsos a szigetelésbe építeni. A dilatációs osztások betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakótelepek utólagos falszigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A nedvesség apró pórusokon keresztül hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja. Milyen hatásai vannak a nedves falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben alapvetően nagyobb párát eredményez. Időigényes a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően. Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több körülmény függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már észrevehető előrelépés észlelhető. A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés kivitelezését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falátvágás esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület stabilitása? Az épület földrengés-erőssége nem csökken a fal megvágása eredményeképpen! Amennyiben profi és végleges megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Wekerletelep régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 115
Tegnapi: 213
Heti: 115
Havi: 3 203
Össz.: 78 474

Látogatottság növelés
Oldal: Salétromos fal szigetelése Wekerletelep
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »