Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291

Salétromos falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, terasz szigetelés, pinceszigetelés injektálással +36 30 2491 291.

Utólagos vízszigetelés Ligettelek

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Ligettelek vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólag orvosolja házak ázását. Cégünk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

szigetelő injektálás Ligettelek

Vízszigetelés Ligettelek - ajánlatunk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai tapasztalattal tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb szerszámok és technológiák a gyors és megfizethető munka érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Ligettelek övezetében

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon: nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Ligettelek

1. Az 1. műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést külön ennek érdekében készített, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és közvetítik a talajnedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a hibátlan falszigetelés végett, a falból kiálló részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen különösen jelentőségteljes a kihorganyzó ék bevetése, ugyanis a dagadó cement teljes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal réseibe is behatol, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Ligettelek

Légpórus vakolat Ligettelek

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, így a falon marad a vakolat. A szokásos vakolatot a salétromos felületeken érdemes légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszan védi meg a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban található vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel. Visszatérő problémák a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a nem teljes vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben mutatkozó repedéseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, így a sarkokban és az éleknél is profi módon megoldható a kiválóan záró szigetelés. Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni. A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal. Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön el is végezhetünk a korábban leírt műveletek lezárása után a tartós megoldás eléréséhez. ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről - Ligettelek

Ezt a munkamódszert csakis abban az esetben ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet megközelíteni a pince falát. A módszer hátránya, hogy jóllehet belül nedvesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító eleggyel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon meggátolhatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módjának előirányzása során a lenti tényezőket kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás gyorsan végrehajtható módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók. A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig véget ér a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg közönséges meszelés is jó lesz. betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Ligettelek területén

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást végzünk. Terasz szigetelése Ligettelek környékén A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok többnyire egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése. Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez idővel repedéseket, problémákat eredményez. Komoly bonyodalmakat okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, miközben télen akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ekkor viszont már csak elnapoljuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak ideig-óráig fedi el a valós kellemetlenségeket. Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok alakulnak ki. Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel. A lakóház és a terasz csatlakozási helyein élvédőt javallott beépíteni. A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem. pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Panellakások utólagos vízszigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Tapasztott fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés kiküszöbölésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása

pinceszigetelés utólag

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének? A nedvesség pici pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát. Mik a következményei a penészes falnak? Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a házban lényegesen több párát idéz elő. Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése? Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében. Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal? A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már látványos előrelépés érzékelhetőérezhető. Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője. Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület teherbíróképessége? A lakóház földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása eredményeképpen! Amennyiben profi és végleges megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Ligettelek környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 125
Tegnapi: 213
Heti: 125
Havi: 3 213
Össz.: 78 484

Látogatottság növelés
Oldal: Lábazati vízszigetelés Ligettelek
Utólagos vízszigetelés Budapest +36 30 2491 291 - © 2008 - 2018 - utolagosvizszigetelesbp.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: utólagos falszigetelés - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »